2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -3o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Közlekedésbiztonsági képzést kaptak a csongrád-csanádi polgárőrök

Bottyán Róbert, 2023. január 30. - 07:10
Közlekedésbiztonsági képzést kaptak a csongrád-csanádi polgárőrök

A Csongrád-Csanád Vármegyei Polgárőr Szervezetek Szövetségének szervezésében a szegedi rendőr-főkapitányság tanácstermében közlekedésbiztonsági előadást tartottak a megyei polgárőr egyesületek képviselőinek pénteken.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

A szövetség tájékoztatása szerint a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársa, Vad Róbert őrnagy átfogó előadást adott a rendőri munkát segítő polgárőröknek.

A közlekedésbiztonsági képzésen a tagegyesületi vezetők, illetve képviselők megismerhették a tavalyi évre jellemző baleseti okokat és a fontosabb közlekedési mutatókat. A rendőrségi szakelőadó elmondta, hogyan ismerhetők fel a balesetveszélyes helyzetek, illetve miként lehet a baleseteket elkerülni.

Varga Pál elnökhelyettes kitért arra, hogy egy baleset helyszínén milyen teendője van, vagy lehet a helyszínen lévőknek, illetve a segítségül érkező polgárőröknek. Az előadása során a polgárőr jelzőőri teendőiről is tartott tájékoztatást.

A program létrejöttét a Közlekedéstudományi Intézet is támogatta. 

Fotó: polgárőrség