Novák Katalin köztársasági elnök is a művész egyik rajongója, az előadást is megtisztelte jelenlétével, ahova magával vitte régóta őrzött Kern-lemezét, hogy azt dedikáltassa a művésszel. A teátrum igazgatója, Bank Tamás, a közönség előtt a színpadon köszöntötte a művészt, majd a produkció fellépői körében, zártkörű fogadáson koccintottak az ünnepeltre.

“Kossuth- és Jászai Mari-díj, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, Pro Urbe Budapest díj, Déri János-díj, Páger Antal-díj, Karinthy-gyűrű – és még bőven sorolhatnánk elismeréseit annak a művészünknek, akit még kategorizálni is nehéz lenne, hiszen színész, rendező, énekes, író és humorista egy személyben - mondta beszédében az igazgató.

"Budapesten született 1948-ban, 75 éve. Az 1962-es Ki mit tud?-on tűnt fel először paródia-számával. Három évvel később a Mi lesz? című amatőr filmjével elnyerte a XIII. Országos Amatőrfilm Fesztivál fődíját. 1970-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, majd a Vígszínházhoz szerződött, melynek azóta is tagja. Nemzedéke egyik legtöbbet foglalkoztatott, legnépszerűbb művésze: mintegy 60 filmben és tévéjátékban szerepelt, szinkronhangját az egész ország ismeri, sikeres film- és színházi rendező. Négy hanglemeze jelent meg, és rendszeresen szerepel a rádióban is” – idézte fel Kern életútját a Víg, amelynek Facebook-oldalán különleges előadásképeket is láthatunk róla. 

Szombat este Kern András, a Vígszínház Kossuth-díjas színművésze 75. születésnapját ünnepelte, melynek apropóján születésnapi koncertre invitálta a Vígszínház közönségét. A népszerű régi dalok mellett újabbak is felcsendendültek. Elhangzott például a Hé, 67!, a Pincér-rock, a Moszkva, a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz – és persze nem maradhatott el a Lövölde tér sem. Kern András műsorában Hernádi Judit, Heilig Gábor, Fesztbaum Béla, Presser Gábor és Wunderlich József vendégművészek is felléptek, a dalokat Gátos Iván kiváló zenészekből álló, kibővített zenekara kísérte - írja a Vígszínház közösségi oldalán.