Borkai Zsolt első unokájának születése

Borkai Zsolt, Győr volt polgármestere első unokájának születéséről mesélt a Blikknek, amely megható pillanatokat hozott számára és feleségének.

Győr korábbi polgármestere, Borkai Zsolt új családi feladatok elé néz, hiszen a héten megszületett első unokája. Ádám fia és annak párja egy kislánnyal ajándékozta meg őket. Borkai Zsolt elárulta, hogy bár még nem tartotta karjaiban az újszülöttet, a fia ölében gyönyörködött benne, és a születése után alig egy órával már ott voltak mellette. Az újdonsült nagyszülők a meghatottságtól el is pityeredtek egy kicsit.

A volt polgármester szerint az unoka érkezése egy meghatározó, örömteli pillanat az életében, és egy felfokozott érzelmi állapotba kerül az ember. Borkai Zsolt biztos abban, hogy az unokája születése megtöbbszörözi az erőt, és átsegíti a mélypontokon. Úgy érzi, az eddigieknél is nagyobb elánnal tudja folytatni a választási küzdelmet.

Az 1988-as szöuli olimpiai játékokon lólengésben aranyérmet szerzett Borkai Zsolt azt is hozzátette, hogy mindig is sokat kapott a sporttól, és élete nagy részét az élsportban töltötte. A sport fontosságát ma is látja, és nagypapaként az egészséges mozgás irányába szeretné terelgetni az unokáját. Az élet sportos oldalának fontosságát hangsúlyozva, talán nem is meglepő, hogy a koreai kultúrával is kapcsolatba került, hiszen a magyar zenei hagyományokat képviselő Boggie, azaz Csemer Boglárka énekesnőt meghívták Szöulba, ahol a Hunclorique néven alakult formációja nagy sikert aratott. Borkai Zsolt személyes élményei és a koreai közönség lelkes fogadtatása egyaránt azt mutatják, hogy a magyar kultúra és sport egyaránt képes határokon átívelő összeköttetéseket létrehozni.