Kónya Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket, majd bejelentette: az Egyetem Habilitációs Bizottsága az orvos- és gyógyszertudományok területén 6, a bölcsészet- és társadalomtudományok területén 2, valamint a természet- és műszaki tudományok területén ugyancsak 2 habilitált doktor címet ítélt oda.

Az Egyetem Doktori Tanácsa az Állam- és Jogtudományi Karon 3, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon 26, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon 13, a Gazdaságtudományi Karon 2, a Gyógyszerésztudományi Karon 13, a Természettudományi és Informatikai Karon 55 doktori fokozatot adományozott - olvasható az intézmény tájékoztatásában.

Az ünnepségen egyesével vették át oklevelüket a diákok, majd a PhD-hallgatók nevében Dr. Árpádffy-Lovas Tamás előterjesztette kérelmüket és a doktorok esküt tettek:

„Esküszöm, hogy a Szegedi Tudományegyetemen megszerzett tudás birtokában hivatásomat a tudományetikai elveket követve gyakorlom embertársaim javára. A Veritas, Virtus és Libertas szellemében minden igyekezetemmel arra törekszem, hogy a tudományos igazságot a legnagyobb lelkiismeretességgel, szabadon, elfogulatlanul és minél hitelesebben megismerjem, szaktudományom fejlődését további munkámmal elősegítsem, ismereteimet továbbadjam és a Szegedi Tudományegyetem, valamint a magyar tudományosság hírnevét öregbítsem, megbecsülését növeljem.”

Fotó: Kovács-Jerney Ádám/u-szeged.hu