2023.03.29., szerda - Gedeon, Johanna
Budapest: -3o - 1o
Az ország 19 megyéjében

Doktorokat avattak Szegeden

Bottyán Róbert, 2023. január 27. - 16:42
Doktorokat avattak Szegeden

A Szegedi Tudományegyetemen a 2022/2023-as tanév őszi félévének végén 10 habilitált és 112 PhD doktori címet szerzett hallgatót avattak. Az eseménynek az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központ adott otthon ma, ahol 122-en vehették át oklevelüket.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Kónya Zoltán, a Szegedi Tudományegyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese köszöntötte a résztvevőket, majd bejelentette: az Egyetem Habilitációs Bizottsága az orvos- és gyógyszertudományok területén 6, a bölcsészet- és társadalomtudományok területén 2, valamint a természet- és műszaki tudományok területén ugyancsak 2 habilitált doktor címet ítélt oda.

Az Egyetem Doktori Tanácsa az Állam- és Jogtudományi Karon 3, a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Karon 26, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karon 13, a Gazdaságtudományi Karon 2, a Gyógyszerésztudományi Karon 13, a Természettudományi és Informatikai Karon 55 doktori fokozatot adományozott - olvasható az intézmény tájékoztatásában.

Az ünnepségen egyesével vették át oklevelüket a diákok, majd a PhD-hallgatók nevében Dr. Árpádffy-Lovas Tamás előterjesztette kérelmüket és a doktorok esküt tettek:

„Esküszöm, hogy a Szegedi Tudományegyetemen megszerzett tudás birtokában hivatásomat a tudományetikai elveket követve gyakorlom embertársaim javára. A Veritas, Virtus és Libertas szellemében minden igyekezetemmel arra törekszem, hogy a tudományos igazságot a legnagyobb lelkiismeretességgel, szabadon, elfogulatlanul és minél hitelesebben megismerjem, szaktudományom fejlődését további munkámmal elősegítsem, ismereteimet továbbadjam és a Szegedi Tudományegyetem, valamint a magyar tudományosság hírnevét öregbítsem, megbecsülését növeljem.”

Fotó: Kovács-Jerney Ádám/u-szeged.hu