2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Jutott a honvédelmi miniszter alapítványának is a támogatásból

frisshirek.hu, 2023. január 24. - 09:00
Jutott a honvédelmi miniszter alapítványának is a támogatásból

Összesen csaknem hétmillió forintot kapott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter alapítványa a Magyar Falu Program civil szervezeteknek szétosztott pénzeiből – tudta meg a Népszava.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Közel hétmillió forint támogatást nyert a Magyar Falu Programon a Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter által alapított Némethy Bertalan Alapítvány

– írta meg a Népszava.

A lap cikke szerint

a tárcavezető kuratóriumi elnök is az alapítványban, így elméletben a támogatások elköltéséről is dönthet.

A lótartással és versenyeztetéssel foglalkozó alapítvány a Bélapapusztán működő tabajdi lovardához tartozik.

A Népszava kereste ez ügyben a honvédelmi minisztert, de Szalay-Bobrovniczky Kristóf nem válaszolt a kérdéseikre.

A lap összesítése szerint

113 olyan civil szervezet kapott támogatást a Magyar Falu Programon, ami így vagy úgy, de kötődik a kormánypártokhoz – például jelenlegi vagy egykori fideszes polgármester, parlamenti képviselő vezeti őket.

Amint arról lapunk, a frisshirek.hu korábban már beszámolt, ezek a szervezetek összesen 425 millió forintot kaptak a civileknek szánt támogatásokból.

Fotó: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf oldala