Szepetnek Nagykanizsával szomszédos település, tőle délnyugatra fekszik hét kilométerre, a Molnári felé vezető 6834-es út mentén.Több irányból, könnyen elérhető a falu. Nagykanizsa, Sormás, Semjénháza felől, a Mura-Dráva kerékpárúton, Murakeresztúr, Fityeház irányából a Cerinkai- és Öreg-erdőn, Vörös-hegyen át.

Cseresnyés Péter Facebook-oldalán többek között a következő sorokat posztolta az eseményről:

"Kormányzati támogatással újult meg a szepetneki könyvtár és közösségi tér, amit a magyar kultúra napja alkalmából rendezett programon adhattunk át.

Nem ez az egyetlen komoly beruházás itt, hiszen az elmúlt években szintén kormányzati támogatással már több komoly fejlesztést megvalósítottak a bölcsődét, az óvodát, az iskolát és a könyvtárat is magába foglaló intézményegyüttesben.

A szepetneki közösség tagjai az elmúlt időszakban minden tárgyi feltételt megteremtettek ahhoz, hogy a kultúra otthonra találhasson e falak között.

A kormányzat támogatja ezen törekvéseket, hiszen a falvak erősítése az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatti nehéz gazdasági helyzet ellenére is stratégiai célunk.

Csak Szepetneknek az elmúlt időszakban közel 400 millió forintot fordíthattak a település fejlesztésére."

Fotók: Cseresnyés Péter Facebook