2023.01.30., hétfő - Martina
Budapest: -2o - -1o
Az ország 19 megyéjében

Cseresnyés Péter ollója még mindig éles, Szepetneken csattogott

Nagy Katalin, 2023. január 24. - 15:22
Cseresnyés Péter ollója még mindig éles, Szepetneken csattogott

Cseresnyés Péter politikus Szepetneken avatott, méghozzá  könyvtárat és közösségi teret. Az intézményegyüttes a bölcsődét, az óvodát, az iskolát és a könyvtárat is magába foglalja. Mindeközben fontosnak tartotta kiemelni, hogy: "az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatti nehéz gazdasági helyzet ellenére is stratégiai cél a falvak erősítése". Az elmúlt időszakban négyszáz millió forint támogatást juttatott a kormány a községnek.

A frisshirek.hu portál pont az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról, sportról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérlek támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket és kerünk, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Szepetnek Nagykanizsával szomszédos település, tőle délnyugatra fekszik hét kilométerre, a Molnári felé vezető 6834-es út mentén.Több irányból, könnyen elérhető a falu. Nagykanizsa, Sormás, Semjénháza felől, a Mura-Dráva kerékpárúton, Murakeresztúr, Fityeház irányából a Cerinkai- és Öreg-erdőn, Vörös-hegyen át.

Cseresnyés Péter Facebook-oldalán többek között a következő sorokat posztolta az eseményről:

"Kormányzati támogatással újult meg a szepetneki könyvtár és közösségi tér, amit a magyar kultúra napja alkalmából rendezett programon adhattunk át.

Nem ez az egyetlen komoly beruházás itt, hiszen az elmúlt években szintén kormányzati támogatással már több komoly fejlesztést megvalósítottak a bölcsődét, az óvodát, az iskolát és a könyvtárat is magába foglaló intézményegyüttesben.

A szepetneki közösség tagjai az elmúlt időszakban minden tárgyi feltételt megteremtettek ahhoz, hogy a kultúra otthonra találhasson e falak között.

A kormányzat támogatja ezen törekvéseket, hiszen a falvak erősítése az elhibázott brüsszeli szankciós politika miatti nehéz gazdasági helyzet ellenére is stratégiai célunk.

Csak Szepetneknek az elmúlt időszakban közel 400 millió forintot fordíthattak a település fejlesztésére."

Fotók: Cseresnyés Péter Facebook