Zacher Gábor volt a vendége az RTL Portré című műsorának, a toxikológus-mentőorvos szerint a negatív rekordhoz valószínűleg hozzájárultak a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos intézkedések is, de legfőképpen az, hogy a kormány kevesebb figyelmet szentel a megelőzésre - írta meg a Frisshirek.hu.

A műsorban szóba került az elhízás is, ezen Orbán Viktort elnézve ne is csodálkozzunk. Ha ő lépne, kiállna ország-világ elé, azt mondaná:

EMBEREK, FOGYJUNK LE 25 KILÓT EGY ÉV ALATT, ANNAK LENNE NÉPEGÉSZSÉGÜGYI HASZNA.

Bayer Zsolt kritikáját így folytatja, "ne felejtsük, de soha: ugyanezek nyilvános idegrohamot kapnak, ha bárkit merészelnél úgy nevezett "bodyshamingelni". Ez magyarul azt jelenti, hogy kigúnyolni a külseje miatt."

Majd folytatja, amúgy bayerzsoltis stílusban:

"De természetesen a magyar miniszterelnököt nem egyszerűen lehet, de kötelező gúnyolni és megszólni túlsúlya miatt.
S tesz mindezt egy orvos.
Az RTL-n - az abnormális, a visszataszító, az undorító, az ocsmány fellegvárában.
Jön a doktor"úr", és a miniszterelnök külsejéről értekezik, majd azzal hozakodik elő, hogy a miniszterelnök példát mutathatna (ha lefogyna).
Rendben."

Majd fordít egyet, és Zachernek szögezi, 

"egy orvos, egy toxikológus, a mindenféle szenvedélybetegségek gyógyítója például példát mutathatna azzal, hogy nem dohányzik. De ha már dohányzik, akkor legalább tegye titokban, ne a nyilvánosság előtt és ne büszkén. Ezzel tehetne valamit a közegészségügyért."

Az index.hu ezzel kapcsolatban kereste Zachert, aki elmondta, "nem látta a bejegyzést, nem olvas blogokat, és nem érdekli, hogy mit írnak róla".