Nagy nehezen, de megtudtam: még mindig nyomoznak Schadl-ügy legsúlyosabb szálának ügyében

- kezdte beszámolóját Hadházy Ákos a Facebook-oldalán. A Nyomozó Főügyészség a független országgyűlési képviselőnek elküldött válaszából ugyanis kiderült, hogy még mindig nem tudják,

ki lehet Tóni, Barbara és Ádám,

akiket a korrupcióval megvádolt Schadl György, a Bírói Végrehajtói Kar korábbi elnöke egy 35 éves bizniszről beszélgetett. Hadházy Ákos vélelmezése szerint a három név könnyen feloldható a következőképpen:

Rogán Antalra, új feleségére Rogán Barbarára, valamint Rogán kabinetfőnökére, Nagy Ádámra.

Ezért is nevezi a Völner-Schadl-ügy legsúlyosabb szálának ezt a független politikus. Rogán Antal vezeti a Koncessziós Irodát, amely "30 éves koncessziókat osztogat", emlékeztetett Hadházy. A nyomozó hatóság csak másfél hónap után reagált szűkszavúan a tavaly februárban tett feljelentés hogyanlétéről érdeklődő országgyűlési képviselőnek.

Állítólag még zajlik a nyomozás.
Ennek a ténynek elvileg örülhetnénk is, de ugye nagyon sok példát láttunk már arra, hogy a „nyomozás” annyit tesz, megkérdezik az elkövetőt, hogy „ugye nem gondolt semmi rosszra?” Ha ez itt is így történik, akkor nem sok jót várhatunk

- tette hozzá a politikus, majd zárásként kitért arra is, hogy egy ilyen ügyben csak komoly előkészítéssel és fedett módszerekkel lehetne sikeres vizsgálatot lefolytatni. Hadházy Ákos azonban emlékeztet, hogy ez azért is izgalmas volna, mert tavaly a kormányalakítást követően a titkosszolgálatok Rogán Antal felügyelete alá kerültek.

KNYF: Hadházy valótlanságot közölt a Schadl-ügyben

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő valótlanságot közölt a Schadl-ügyben közösségi oldalán - tudatta a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) közleményben az MTI-vel szerdán.

Hadházy Ákos feljelentőként a jogi képviselője útján 2022. december 21-én a nyomozás ügyszámára hivatkozással tájékoztatást kért a KNYF-től a Microsoft-licencek ügyében folyó eljárásról. A KNYF ugyanezen ügyszám alatt a Microsoft-ügyben január 12-én arról tájékoztatta Hadházy Ákos jogi képviselőjét, hogy a nyomozás folyamatban van, annak állásáról egyéb tájékoztatást az ügyészség az eljárás érdekeire tekintettel nem ad - írták.

Hozzátették: ezt a tájékoztatást Hadházy Ákos a közösségimédia-oldalán szerdán úgy tette közzé, mintha az a Schadl-ügyben kapott információ lett volna, és így abból a valóságnak meg nem felelő következtetéseket vont le - közölte a főügyészség.

A kiemelt kép forrása: unsplash.com