Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint kedden többnyire borult lesz az ég, de átmenetileg nagyobb területen is csökkenhet a felhőzet. A csapadékzóna északkelet felé helyeződik át, majd a déli órákban elhagyja hazánkat. Ezzel együtt délnyugat felől már érkezik is a következő.

Döntően eső várható, de az Észak-Dunántúl és az Északi-középhegység magasabb részein havas eső, havazás is lehet.

A délies szél átmenetileg keletire fordul, a Dél-Alföldön és a Tiszántúlon erős, este helyenként viharos lökések kísérik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 13 fok között alakul.

Késő este 2 és 12 fok közötti értékek valószínűek.

Az Időkép orvosmeteorológiai jelentése szerint folytatódik a kettősfronti hatás, emiatt

a hideg- és a melegfrontra érzékenyekre nehéz időszak vár.

Keringési- és vérnyomáspanaszok jelentkezhetnek, továbbra is intenzívek lehetnekmind a kopásos, mind pedig a gyulladásos eredetű ízületi bántalmak.

A szelesebb keleti országrészben és nyugaton fokozódhatnak a fejfájásos panaszok, ingerlékenység, nyugtalanság előfordulhat, illetve romolhat a hő- és a komfortérzet.

Nehéz nap vár a szívbetegekre és az idősekre, így ők lehetőleg kerüljék a nehéz fizikai megterhelést.

Napközben átmenetileg felszakadozhat a felhőzet, az átmeneti napsütés jó hatással lehet a hangulatukra.

Sokfelé vizesek, csúszósak lesznek az utak, vízátfolyások nehezíthetik a közlekedést.

A nyugati határ mentén és a hegycsúcsokon havas eső, hó is hullhat, így errefelé latyakos, esetleg hókásás útszakaszok is előfordulhatnak.

A délnyugati szél főként az ország keleti-délkeleti felén lesz élénk, erős, emiatt jelentősebben csökkenhet a járművek menetstabilitása.

Az Északi-középhegységben és nyugaton helyenként párás, ködös lehet a reggel, emiatt az érintett tájakon jelentősebb mértékben romolhatnak a látási viszonyok.

Illusztrációs fotó: Pixabay