A férfi az általa vezetett motoros csónakkal kis vízre és a nádasba sodródott. A csónak hajócsavarjára feltekeredett a hínár, ezért a társa a csónakból a vízbe ment, hogy a hínárt leszedje és a csónakot kézzel tolva segítse helyes irányba.

Miközben a sértett a csónak hátsó része mögött a növényzet eltávolítását, a csónak megfelelő irányba mozdítását végezte, a vádlott a motor irányváltóját ittasságából eredő figyelmetlenségből előremenet helyett hátramenetbe kapcsolta, emiatt a sértett lábára tolatott és a csónak motorjának a csavarja – a hajócsavar – a vízben álló sértett bal alsó lábszárának ütközött és azt felsértette. A baleset következtében sértett nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett, a bal lábszáron egy 10 cm-es vágott seb keletkezett.

A vádlott vérében a cselekmény elkövetésekor 1,11 – 1,19 ezrelék (enyhe fokú) alkoholkoncentráció előidézésére alkalmas szeszes ital fogyasztásából származó alkohol volt. A Zalaegerszegi Járási Ügyészség vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének és és járművezetés ittas állapotban vétsége miatt emelt vádat-tájékoztatta a frisshirek.hu-t Dr. Pirger Csaba főügyészségi ügyész.

Fotónk illusztráció, forrás: Pixabay