A szakmai versenyeken kizárólag a meghirdetett, szakirányokban tanuló, szakmai vizsga előtt álló, végzős, nappali tagozaton tanulók vehetnek részt, akik iskolai rendszerben folytatják tanulmányaikat. A Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny területi előválogatói közel 3 héten keresztül, megyénkben 2023. január 9-24-ig zajlik, 37 szakmában, 500 tanuló, 18 szakképző intézményből versenyez.

A két Csongrád-Csanád megyei szakképzési centrum, a Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrum és a Szegedi Szakképzési Centrum valamennyi tagintézményéből, továbbá a Szegedi Szent Benedek School of Business Technikumból, és a Gál Ferenc Egyetem Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium Szegedi Tagintézményéből érkeztek versenyzők - áll a kamara tájékoztatásában.

Ők a területi előválogatókban elméleti feladatokat teljesítenek, míg a gyakorlati tudásukról a legjobbak a későbbi (közép)döntőkben adnak számot.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által kiírt két országos verseny döntőjét a tervek szerint 2023. április 24-26. között rendezik meg a XVI. Szakma Sztár Fesztivál keretében Budapesten, a HungExpo-n.

Fotó: illusztráció, Pixabay