Gyopáros Alpár kiemelte, a mostani nehéz helyzetben sem hagyják magukra a falvakat,

a kormány továbbra is tartja azt a célt, hogy javítsa a falvakban élők életminőségét. A falusi csok több mint 36 ezer vidéki család otthonteremtését segítette. Amint arról lapunk, a Frisshirek.hu korábban már beszámolt, ezt a lehetőséget két évvel meghosszabbították.

Arra is kitért, hogy több mint 3000 kilométer felújított alsóbbrendű út készült el a programban, valamint, hogy annak keretében támogatták a falusi kisboltok fejlődését és újranyitását.

A kisboltok a napokban újabb pályázatot nyújthatnak be működési támogatások igénylésére.

Gyopáros Alpár hozzátette,

8000 falusi kisvállalkozás számára támogatást tettek elérhetővé európai uniós források bevonásával, annak érdekében, hogy a kistelepülési munkahelyeket megvédjék és újak létrehozását segítsék.

– Legfontosabb célkitűzésük a kezdetektől, hogy megállítsák a népességfogyást a magyarországi falvakban – jelentette ki a kormánybiztos.

Rámutatott, pozitív visszajelzés a program eredményességére, hogy ezerkétszáz 5000 lélekszám alatti településnél megfordult a tendencia és hosszú évek után gyarapodásnak indult lakosságszámuk.

A Magyar falu program hitet és reményt adott a falvainknak, van azonban még mit tenni, ezért a munkát folytatjuk

– fogalmazott Gyopáros Alpár.

Hozzátette:

A vidék továbbra is a kormány kiemelt támogatását élvezi majd a nehéz gazdasági helyzet ellenére is.

Fotó: A Miniszterelnökség által közreadott képen Gyopáros Alpár, a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos. MTI/Miniszterelnökség