Kijev polgármesterének tájékoztatása szerint legalább három személy megsebesült a támadás során, egyikük egy 14 éves lány. Mindannyian kórházba kerültek.

A fővárosra összesen 16 rakétát lőttek ki, az ukrán légvédelem valamennyit hatástalanította – közölte a helyi katonai adminisztráció. A lelőtt rakéták egyes darabjai ugyanakkor magánházakra hullottak: három ház, valamint egy autó rongálódott meg.

A város mintegy 40 százaléka maradt áram nélkül. Vitalij Klicsko arra kérte a lakosságot, hogy lehetőség szerint mielőbb töltsék fel telefonjaikat.

Az orosz haderő összesen 69 rakétát indított ma reggel ukrán célpontok ellen, melyek közül 54-et lőttek le az ukrán légvédelmi ütegek – az ukrán hadsereg tájékoztatása szerint - írja a BBC. 

A lengyel határ közelében fekvő Lviv területének 90 százalékán megszűnt az áramszolgáltatás a ma reggeli bombázás következtében – közölte a polgármester. Andrij Szadovij arra is figyelmeztetett, hogy a vízszolgáltatásban is fennakadások lehetnek. A villamosok és a trolibuszok sem közlekednek jelenleg a városban.

Fehérorosz területen csapódott be egy ukrán légvédelmi rakéta

Egy S-300-as ukrán légvédelmi rakéta Fehéroroszország területén ért földet – közölte a BelTA fehérorosz állami hírügynökség. A belarusz hatóságok vizsgálják, hogy a rakétát az ő légvédelmük szedte-e le.

Mint ismeretes, novemberben már történt egy ehhez hasonló incidens, amikor egy S-300-as ukrán légvédelmi rakéta lengyel területen csapódott be az ukrán határ közelében. Az akkori becsapódás két lengyel férfi életébe került.

A fehérorosz hírügynökségnek egyelőre nincs tudomása áldozatokról, illteve sebesültekről.

Az orosz légvédelem is meghiúsított egy feltételezett ukrán támadást egy oroszországi légibázis közelében

Az oroszországi Engelsz városa melletti légibázison akcióba lépett a légvédelem. Az ukrán határtól több száz kilométerre fekvő, stratégiai fontosságú katonai bázis közelében egy nem azonosított repülő objektumot semmisítettek meg – közölte Roman Buszargin szaratovi kormányzó egy közösségi médiafelületen.

Fotó: Kijev, 2022. december 29.
Emberek egy légvédelmi óvóhelyként használt metróállomáson egy Kijev elleni orosz rakétatámadás alatt 2022. december 29-én.
MTI/EPA/Oleh Petraszjuk