A Magyar Közút Nonprofit Zrt. arról tájékoztatta lapunkat, Frisshirek.hu-t, hogy

a speciális díszvilágítás főpróbája csütörtök este sikeresen lezajlott, így péntek késő délutántól bárki megtekintheti majd az ünnepi látványosságot a következő két hétvége során.

A 35 emelet magas Megyeri híd pilonjai első körben 2022. december 23-26. között, vagyis péntek, szombat, vasárnap és hétfő este váltanak zöld színre. Sőt, az első három napon mindkét pilon mindkét oldalára karácsonyi csúcsdíszt is kivetítenek majd a szakemberek.

A második hétvégén pedig december 30-tól egészen az új év első napjáig, vagyis január 1-ig pompázik majd zöld színben az ország egyik leghíresebb és legkedveltebb hídja.

A kijelölt napokon napnyugtától másnap hajnalig, vagyis a már megszokott alap díszvilágítás ideje alatt bárki megcsodálhatja majd az ország legnagyobb karácsonyfáit.

Aki pedig nem csupán a Megyeri hídon áthaladva szeretné szemügyre venni az ünnepi díszvilágítást, semmiképpen se álljon meg a leállósávon, mivel azt kizárólag műszaki hiba esetén lehet használni. Aki fotózni szeretne, ne vezetés közben tegye, hanem a 2-es főút felől közelítse meg a hidat, a pesti hídfő alatti részen keresztül biztonságosan, gyalogosan vagy akár kerékpárral is eljuthat a helyszínre.

A Magyar Közút munkatársai azt kérik, hogy az autósok óvatosan, a követési távolságot betartva, a többi közlekedőre figyelve haladjanak át a hídon az érintett napokon.

Erre a pályán található digitális kijelzők is külön felhívják majd a figyelmet.

A közútkezelő dunakeszi mérnökségének szakemberei a forgalom zavartalan lefolyását és a leállósáv szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzik majd az útellenőri szolgálatukon és a hídon található forgalomfigyelő kamerákon keresztül. Ebben segítségükre lesznek az Országos Polgárőr Szövetség járőrei is, akik a díszvilágítás ideje alatt folyamatos szolgálatot teljesítenek a hídon, az útpályán és a járdakonzolokon az ott tartózkodók biztonsága érdekében.

Fotó: Facebook/A Magyar Közút Nonprofit Zrt. oldala