Január 1-jén, vasárnap déltől másnap reggel 6 óráig nem fogad majd betegeket a Honvédkórház, ahol ebben az időszakban informatikai átállás zajlik majd

- írta meg a hvg.hu. A főigazgató, Wikonkál Norbert Miklós azzal magyarázta ezt a döntést, mert

az új év első napján kiválással jön létre a belügyminiszter irányítása alatt egy új egészségügyi szolgáltató,

az Észak-pesti Centrumkórház – Honvédkórház megnevezéssel, amely miatt át kell alakítania a medikai rendszert is.

A Nemzeti Népegészségügyi Központ a kórház honlapján közzétette azon intézményeket, amelyek kisegítik a szünetelő Honvédkórházat jövő vasárnap, és amelyeket a páciensek felkereshetnek.

A sürgősségi szakellátást, valamint a sürgősségi betegellátó egységeken keresztül érkező belgyógyászai, gasztroenterológiai vagy kardiológiai ellátást igénylő betegek az Uzsoki Utcai Kórházban, a Bajcsy-Zsilinszky Kórházban, a Semmelweis Egyetem Klinikai Központjában, a Szent Imre Kórházban, a kistarcsai Flór Ferenc Kórházban vagy a váci Jávorszky Ödön Kórházban kaphatnak majd ellátást, szemlézi a dokumentumot írásában a portál.

A sztrókos, trombózisos és többszörös traumás panaszokkal rendelkező polgárok a közép-magyarországi régió bármely egészségügyi szolgáltatót felkereshetik, amelyeknek kötelező lesz ellátniuk az érkezőket a szabad kapacitásaik terhére.

A Müller Cecília országos tiszti főorvos által ellenjegyzett dokumentumban az is olvasható, hogy az ideiglenes ellátási rendet az Országos Mentőszolgálat koordinálja majd.

A kiemelt kép forrása: MTI / Lakatos Péter