Orbán Viktor jövő héten Dohába utazik, hogy megnézze a most zajló FIFA labdarúgó-világbajnokság elődöntőit és döntőjét – mondta a Hang.hu beszámolója szerint őexcellenciája Abdulla bin Nasser Al-Dosari, Katar állam budapesti nagykövete az országa nemzeti ünnepének alkalmából tartott eseményen a Marriott Hotelben - tudósított róla a Frisshirek.hu.

A 24.hu nézett rá a nyilvános repüléskövető oldalakra, ahonnan az látszódik, hogy kedden délelőtt landolt a dohai repülőtéren a magyar honvédség Falcon 7x típusú repülőgépe, mely a hajnali órákban indult Kecskemétről. Ezen még nem utazhatott a kormányfő, hiszen magánprogramja volt, egy reggeli misén vett részt - írta meg a telex.hu, akik másodjára próbálták szóra bírni utána a kormányfőt. De Havasi Bertalan újra hárított.  

A Flightradar adatai szerint a magyar kormánygépet az OTP érdekeltségébe tartozó két magánrepülő követte Dohába reggel 9 után, negyedórás eltéréssel. Orbán részére ez már megoldható volt, hiszen Kecskemét, autópályán, kék villogóval bőven megjárható volt a mise után.

Mindezek után délben még egy gép, a Mészáros Lőrinc által gyakran használt Bombardier luxusgép is Katar felé vette az irányt. 

Fotó: Orbán Viktor facebook