2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Budapest: 26o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Orbán már a vb-n: a honvédség Falconja Katarban van

frisshirek.hu, 2022. december 13. - 17:10
Orbán már a vb-n: a honvédség Falconja Katarban van
Három repülő indult kedden reggel Magyarországról Katarba, a FIFA Labdarúgó-világbajnokság helyszínére. A korábbi bejelentések szerint Orbán Viktor miniszterelnök utazása is kedden esedékes Dohába, hogy a helyszínen nézze meg a vb legfontosabb utolsó meccseit, a két elődöntőt, a bronzmeccset és a döntőt.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Orbán Viktor jövő héten Dohába utazik, hogy megnézze a most zajló FIFA labdarúgó-világbajnokság elődöntőit és döntőjét – mondta a Hang.hu beszámolója szerint őexcellenciája Abdulla bin Nasser Al-Dosari, Katar állam budapesti nagykövete az országa nemzeti ünnepének alkalmából tartott eseményen a Marriott Hotelben - tudósított róla a Frisshirek.hu.

A 24.hu nézett rá a nyilvános repüléskövető oldalakra, ahonnan az látszódik, hogy kedden délelőtt landolt a dohai repülőtéren a magyar honvédség Falcon 7x típusú repülőgépe, mely a hajnali órákban indult Kecskemétről. Ezen még nem utazhatott a kormányfő, hiszen magánprogramja volt, egy reggeli misén vett részt - írta meg a telex.hu, akik másodjára próbálták szóra bírni utána a kormányfőt. De Havasi Bertalan újra hárított.  

A Flightradar adatai szerint a magyar kormánygépet az OTP érdekeltségébe tartozó két magánrepülő követte Dohába reggel 9 után, negyedórás eltéréssel. Orbán részére ez már megoldható volt, hiszen Kecskemét, autópályán, kék villogóval bőven megjárható volt a mise után.

Mindezek után délben még egy gép, a Mészáros Lőrinc által gyakran használt Bombardier luxusgép is Katar felé vette az irányt. 

Fotó: Orbán Viktor facebook