Felfüggesztette a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Erőszakos Bűncselekmények elleni osztálya azt az eljárást, amelyet Bajnai Gordon feljelentése nyomán indított – számolt be róla a Telex.

Az erről szóló határozatot a volt kormányfő tette közzé a Facebookon. Az egykori miniszterelnök azt írta a bejegyzésben, hogy a rendőrségi határozat tisztázza, bűncselekményt követtek el vele szemben:

  • kelepcét állítottak, lehallgattak,
  • majd a mondandómat megvágták és így értelmét alapvetően megváltoztatták és
  • ezt a manipulált szöveget a széles nyilvánosságban terjesztették

– írta Bajnai.

A kiposztolt rendőrségi határozat indoklásában az olvasható: az eljárás során beszerzett bizonyítékok megerősítették, hogy

az Anonymous által közzétett felvétel összevágott, tévesen közvetíti a megbeszélésen elhangzottakat.

A határozat szerint

az viszont nem derült ki, hogy ki hallgatta le a volt miniszterelnököt.

A Telex beszámolójában arra emlékeztetett, hogy tavaly novemberben jelent meg egy hangfelvétel a Városháza ügyében, amelyen Bajnai Gordon hallható. A felvétel a múlt év nyarán készült, miközben Bajnai találkozott Gansperger Gyula vállalkozóval.

A lap felidézte, hogy az Anonymous névtelen szivárogtató rendre, titokban rögzített felvételeket posztolt, majd bejelentette, hogy elküldi a rendőrségnek a fővárosi ingatlaneladásokkal kapcsolatos felvételeit, állítólag 7 tárgyalás összesen 10 órányi felvételét.

Anonymous eleinte sorozatos szivárogtatása valóban budapesti ingatlanértékesítésekkel, illetve konkrétan a Városháza hasznosításával foglalkozott, és ezzel kapcsolatban olykor erős állítások vagy a hivatalos fővárosi kommunikációval ellentétes tónusú beszélgetések is kiszivárogtak. A sorozat vége felé azonban Anonymous már egészen primitív világmagyarázatokkal és összeesküvés-elméletekkel állt elő.

Fotó: Facebook/Bajnai Gordon oldala