Néhány napja szűkkörű sajtótájékoztató keretében a szombathelyi Illés Károly azzal vádolta meg a város vezetését, hogy késve, vagy egyáltalán nem reagálnak a HIPA befektetést szorgalmazó megkereséseire.

Ebben az önkormányzati ciklusban magas hozzáadott értékű új beruházó nem érkezett Szombathelyre. A Schaeffler-beruházás is még az előző városvezetés fejlesztést előkészítő munkájának eredménye, így a terület magterületből való átsorolása is Puskás Tivadar polgármestersége idején történt meg

– hangsúlyozta Illés Károly, aki 2014 és 2019 között Puskás Tivadar mellett városfejlesztésért is felelős alpolgármesterként dolgozott a vaol.hu cikke szerint.

Az önkormányzat gyorsan reagált az őket ért vádakra, és kijelentették, hogy a HIPA leveléből épp az ellenkezője derül ki, mint amivel a fideszes képviselő vádolja őket. A HIPA ugyanis hálás és levelükben így fogalmaznak:

"Szeretnénk megköszönni a segítséget és a professzionális együttműködést az Önkormányzat részéről."

Elismerik viszont, hogy valóban volt olyan megkeresés az ügynökség részéről, amit az önkormányzat elutasított. Tájékoztatásuk szerint ugyanis:

Nem akarjuk, hogy városunkba olyan cégek telepedjenek le, amelyek tevékenysége veszélyeztetheti a szombathelyiek egészségét. Nem akarjuk például, hogy Szombathelyre akkumulátorgyár települjön. Ha Illés Károly, vagy a Szombathelyi Fidesz valóban ezt szeretné, akkor álljanak ki a szombathelyiek elé, és vállalják fel álláspontjukat – olvasható a Szombathely MJV Facebook oldalon.

A város vezetése arra kéri Illés Károlyt, hogy ne kritizálja tovább az önkormányzati dolgozók munkáját, hiszen a vádak alaptalanok.

Fotó: Szombathely MJV Facebook-oldala