A megszállók ezzel túlszárnyalták október 10-i teljesítményüket, mikor is 84 rakétát lőttek ki Ukrajna városaira – mondta el Juri Ignat, a légierő szóvivője az ukrán állami televízió adásában. A kritikus infrastruktúra a támadók elsődleges célpontja, néhány rakétát leszedett a légierő- tette hozzá.

#Ukraine: A Russian cruise missile (Kh-101/Kh-55) was shot down by Ukrainian Air Defense systems over #Kyiv today. pic.twitter.com/kiHiTvLDh0

— ???????? Ukraine Weapons Tracker (@UAWeapons) November 15, 2022

Kritikus a helyzet Ukrajna-szerte

Országszerte kritikus a helyzet az újabb rakétacsapás-sorozat után. A kikényszerített áramszünetek következtében Kijev egyes városrészei teljes sötétségbe borultak, a fővárosban rendkívül nehéz helyzet állt elő – áll Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője által jegyzett nyilatkozatban.

The traffic in Kyiv is almost completely paralyzed. pic.twitter.com/cQLtCakG8q

— NEXTA (@nexta_tv) November 15, 2022

Legkevesebb egy ember életét veszítette a Kijevet ért támadások következtében. A holttestet a központi Pecserszk kerület egy összedőlt épületének romjai alól emelték ki – Vitalij Klicsko polgármester tájékoztatása szerint.

Zelenszkij: Túl fogjuk élni

Az ukrán álamfő arra figyelmeztette a lakosságot, hogy további rakétacsapások is következhetnek. Meggyőződését fejezte ki ugyanakkor, hogy az ország túl fogja mindezt élni.

Tudom, hogy számos helyen áramkimaradást okoztak a rakétabecsapódások. Dolgozunk, mindent megjavítunk. Túl fogjuk élni – hangzott el Zelenszkij videóüzenetében melyet online tettek közzé – írja a France24.com.

BREAKING:

2 Russian stray missiles have just hit a farm in Przewodów on the Polish side of the Polish-Ukrainian border, killing 2 Poles.

Polish PM Morawiecki & President Duda have summoned a crisis meeting of the National Security Bureau.

NATO article 5? pic.twitter.com/sDSoGMO6xP

— Visegrád 24 (@visegrad24) November 15, 2022

Kép: twitter