Ahogy arról a Frisshírek.hu-n augusztus végén beszámoltunk, Kenderes időközi választás elé néz. Akkor hozta meg ugyanis a döntést a település testülete, hogy feloszlatja önmagát. Az időpontra most vasárnap, november 20-án kerül majd sor.

Pár szavazat döntött 2019-ben, az idén is szoros lehet a választás.

A 2019-es rendes önkormányzati szavazáson győztes Bogdán Péter mindössze 14 szavazattal nyerte meg a majdnem 50 %-os részvétel mellett. Akkor a Fidesz Pádár Lászlónét indította, és 860 szavazattal maradt alul Bogdán 874 szavazatával szemben. Bogdán már 2006 és 2010 között vezette a települést, akkor azonban Pádárné leváltotta. Ez a kocka fordult meg pár voksnak köszönhetően 2019-ben.

Érdekesség, hogy ugyanígy 14 szavazattal nyerte meg 2019 októberében a választást Jászberényben Budai Lóránt is, amelyet aztán a helyi Fidesz megtámadott, amiből az lett, hogy csaknem 4000 szavazattal győzött 2019. november 10-én Budai. Kenderesen azonban elfogadták a különbséget.

A jelek szerint szenvedélyes a kampány. A város nyilvános Facebook-csoportjában azt is felvetették, hogy fegyverekkel döntik el, ki vezeti majd a települést. Az biztos, hogy F. Kovács Sándor, a térség fideszes országgyűlési képviselője nem bízza a véletlenre. Facebook-oldalán rendszeresen beszámol a kampány eseményeiről, és lándzsát tör a fideszes jelölt Barabásné Forgács Edit mellett. Sőt az elmúlt vasárnap még disznótort is tartottak.

Bogdán Péter jelenlegi polgármester, aki most is megméreti magát a választáson, Facebook-oldalán vitába is szállt a parlamenti képviselővel. F. Kovács ugyanis azt nyilatkozta, hogy Kenderest - és a közigazgatásilag hozzátartozó Bánhalmát - vissza kell vezetni a fejlődés útjára.

Ön az elmúlt 3 évben semmit sem segített a nehéz helyzetben levő önkormányzatunknak, nagyívben elkerülte a Városházát is!

- vetette F. Kovács szemére Bogdán. A testület feloszlatását többek között az a Barabásné kezdeményezte, aki most a Fidesz-KDNP színeiben indul. A döntés értelmében nemcsak polgármester-választás lesz, hanem a képviselőkről is döntenek majd a településen. A hat helyre huszonegyen indulnak, akikből hatan a Fidesz-KDNP jelöltjeként míg 15-en függetlenként.

A kiemelt kép forrása: Bogdán Péter Facebook-oldala