Még 2019-ben indult meg az a nyomozás, amely célkeresztjében egy 47 éves dunakeszi asszony került. A gyanú szerint ugyanis rendszeresen bántalmazta saját unokáját - számolt be a nyomozás lezárásának részleteiről a police.hu.

A beszédesen "verős mamaként" emlegetett asszonyhoz 2018-ban költözött az édesanya gyermekeivel, amely után pár hónappal az öt éves kislány viselkedésén aggasztó változást figyeltek meg.

A rendőrség közlése szerint magatartási problémákról, balesetként magyarázott, furcsa sérülésekről értesítették a gyámhivatal munkatársait, akik azonnal vizsgálódni kezdtek. Pszichiátriai és pszichológusi vizsgálat után feltárult, hogy családon belüli erőszak állhat a háttérben, amely aztán bizonyítást is nyert. A fizikai és szóbeli erőszakot elszenvedő kislányt, és 1,5 évvel fiatalabb öccsét azonnal kiemelték a családból, és nevelőszülőknél helyezték el. A járási hivatal pedig feljelentést tett.

A rendőrség az egyik vizsgálat alkalmával kideríette, hogy a kislány hátán 4, kb. 20 centiméter hosszú, bal combján 10 centiméter hosszú véraláfutás, jobb kezén duzzanat és hematóma volt látható a többi, korábban szerzett, gyógyulóban lévő sérülések mellett.

Igazságügyi gyermekpszichiátriai és klinikai gyermekpszichológiai szakértő is vizsgálta a gyermekeket, akik arra a megállapításra jutottak, hogy a kisfiú csak fiatal nővéréhez kötődött, még a nagymamájától érzelmileg is elzárkózott. Annak ellenére, hogy ő nem kapott fizikai bántást. Ő volt az is, aki verős mamának nevezte el a brutális nagyit. A kislányt azonban "csípős bottal" is ütlegelte a 47 éves asszony.

A dunakeszi rendőrök két rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettével, valamint kapcsolati erőszak bűntettével gyanúsították meg a kisgyermekek nagymamáját. A 47 éves asszony tagadta, hogy akár szóval, akár tettleg bántotta volna unokáját. Állította, a gyanúsítás nem igaz, a kislány mindig rosszalkodott, a sérüléseit pedig más gyerekkel való verekedés közben szerezte vagy magának okozta, példáué. „csipkodással” - idézte a hárítást a rendőrség közleményének végén.

Fotó: illusztráció, unsplash.com