Magyar Levente a JYSK lakberendezési kiskereskedelmi áruházlánc új, ecseri régiós elosztóközpontjának ünnepélyes megnyitóján arról beszélt, hogy az első fél évben a logisztikai ágazat a szolgáltatások exportjának 30 százalékát tette ki, amihez hozzájárulnak az olyan világmárkák magyarországi fejlesztései is, mint a JYSK.

Magyarország ipari termelése 14 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit, és 2022 első, második és harmadik negyedévében nem következett be az a visszaesés, amit sokan vártak az Európai Unió szankciós politikája miatt - mondta a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) parlamenti államtitkára pénteken Ecseren, amelyről az MTI közölt híradást.

Az államtitkár hozzátette:

A cég új központja energiatakarékossági szempontból is figyelemreméltó, mivel megépülésével a vállalat évi 4,5 millió kilométer közúti teherfuvarozást spórol meg, ami 3600 tonnával csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. A logisztikai központ működését 5000 négyzetméternyi napelem, napkollektorok és hőszivattyúk biztosítják.
A beruházáshoz a kormány 3,6 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott.

A 200 millió eurós (80 milliárd forint) beruházásból épült új, ecseri logisztikai központ régiós szinten is meghatározó része lesz a cég európai logisztikájának - közölte a JYSK. A 143 ezer négyzetméteres és 205 ezer paletta áru tárolására képes elosztóközpontba egyelőre hetente 40 kamionnyi áru érkezik, de a szállítmányok száma folyamatosan emelkedik. Jelenleg 300 féle terméket tárolnak itt, ami nagyjából 15 ezer raklapnyi árut jelent.

Az új elosztóközpontnak köszönhetően 300 új munkahely létesül, később pedig még 200-ra is esély nyílik.

Összességében a dán cégnek több mint 800 munkavállalója van hazánkban és 91 boltot üzemeltet.

A kiemelt kép forrása: Szűcs Lajos Facebook-oldala