Pert indított a MÁV azzal a neves építésszel szemben, aki kiirtotta a Déli Pályaudvar közelében lévő alagút domboldalából a bozótost és gyümölcsfákat ültetett a helyére – írja a Blikk.

Bár a férfi lépése az esztétikumot volt hivatott szolgálni, ám közben súlyosat vétett a praktikum ellen, ugyanis a bozótos funkciója az volt, hogy megfogja gyökérzetével a meredek talajt, megakadályozandó a földcsuszamlást.

Márpedig, ha megindul a föld és rápotyog az alant közlekedő vonatra, vagy akár csak a sínekre, az életveszélyes helyzetet is teremthet.

Ezt nem mérte fel az a férfi, aki korábban ingatlant vásárolt az alagút szomszédságában és kifogásolta a mellette lévő terület durva növényzetét, így eltávolította azt, sőt,

még a vízelvezető-rendszert is elbontotta.

A portál szerint ráadásul az építész számára nem ismeretlen a vasút világa, hiszen eddig a MÁV üzleti partnere volt és közreműködött egy budapesti pályaudvar felújításában is. Valószínűleg ezért lehetett, hogy a vasúttársaság a kereset benyújtását megelőzően hónapokig próbált dűlőre jutni vele.

Sajtómegkeresésre a MÁV azt is közölte, hogy a per megindításával egy időben a birtoksértő meg is kezdte a rézsű helyreállítását, ám a Blikk helyszínen járt riporterének nem tűnt fel, hogy bármi érdemleges is történt volna az alagútnál a korábbi, nyári állapotokhoz képest.

(kép: illusztráció)