A vendégek egy része tehát már meg is érkezhetett a fővárosva, a Pro TV szerint többeket egy bukaresti luxusszállodához vittek, egyesek viszont egyből továbbutaztak helikopterrel Törcsvárra. 

Elon Musk már Romániában van, elsőként a brassópojánai istállóban volt, ahol kenyérrel és sóval várták az előkelő vendégeket. Tábortűzzel és román táncokkal buli következett.

Az elszigetelt, jól bekerített területen egyenként, kisbuszokkal hozták a vendégeket. A romániai vendéglátók 19.30 körül kenyérrel, sóval és szilvapálinkával fogadták őket.

A bulit az étteremben és a hátsó udvarban tartották, távol a kíváncsi szemek elől.

Az étteremhez vezető út egy szakaszát balról-jobbról fáklyákkal világították meg, belülről dobolás, de rejtélyes zajok is hallatszottak, mint egy horrorfilmben. A Pro TV beszámolója szerint az arra a helyre érkező autók közül sokat letettek az útról. A biztonság közli a járművezetőkkel, hogy ez egy privát esemény.

A részletek azután derültek ki, hogy egyes résztvevők képeket tettek közzé a közösségi médiában. A Trónok harca ihlette ruhákat viseltek, és néhányan maszkkal vagy festményekkel takarták el az arcukat. Speciális effektusok és diszkrét világítás tette teljessé a hangulatot.

Elon Musk 20:38-kor közzétett tweetje „A frissen sült kenyér és péksütemények az élet néhány nagy öröme” üzenettel ismét megerősítette Elon Musk jelenlétét Brassópojánában.

Fresh baked bread & pastries are some of the great joys of life

— Elon Musk (@elonmusk) October 29, 2022

Helyiek beszámolói szerint este 11-kor hatalmas tűzijáték volt, amely bevilágította az egész völgyet. A fényshow öt percig tartott.

Ennyi idő alatt számos luxusautó veszett el az úton az étterem közelében. A biztonsági őrök minden sofőrt kikérdeztek, így a mulatozókat nem zavarta meg a behatoló.

Néhány művészt pontosan Moldovából hoztak volna el Elon Musk partijára.

Körülbelül 15 kisbusz állt sorban körülbelül két órán át járó motorral, és várta a szállodába vonulni vágyó vendégeket.

A helyszíni információk szerint valakik valóban egy hatalmas magánbulira készülnek a törcsvári kastélynál, VIP-meghívottakkal, és ezért helikopter leszállópályát is igényeltek. Mint máshol, az ehhez hasonló eseményeknél, a rendezvény helyszínén is nagy a titkolózás. 

Alexandru Prișcu, a törcsvári kastély igazgatója nyilatkozott a Pro TV-nek:

„A vendéglista az ügyfélé, és az ügyfélé marad. Nem ez lenne az első alkalom, hogy nagy nevek érkeznének tudtunk   nélkül rendezvényeinkre. Jelenleg azonban egyáltalán nincs hivatalos információ. Hihetetlen lenne, nemcsak a törcsvári kastély, hanem Románia számára is."

A kastély Brassótól 30 km-re, gyönyörű környezetben, a hegyek lábánál, egy száz méter magas dombon áll, és az égvilágon semmi köze nincs a vámpírokhoz.

A popkultúra Drakula gróf lakhelyeként tartja számon, bár sem a könyvbéli Drakula, sem a vele azonosított Vlad Țepeș nem köthető ehhez a helyhez, utóbbi állítólag mindössze pár napot töltött itt.

A vár I. Lajos magyar király engedélyével, 1377-ben épült a mellette elhaladó, fontos kereskedelmi út ellenőrzésére. A kastély ma múzeumként működik, nyáron általában nagy a tömeg, miután sok külföldi turista csak a Drakula-kultusz miatt látogat el „Transzilvániába”.

A kastélyban egyébként olyan sztárok fordultak meg vagy forgattak korábban, mint Nicolas Cage, Johnny Depp, Alice Cooper vagy Tim Burton.