Ingyenes lesz a parkolás Budapesten a négynapos hosszú hétvége alatt

- írta meg a fővárosi döntését a vezess.hu. Október 29. és november 1. között, azaz október 28-a este és november 2-a reggele között pár kivételtől eltekintve egyáltalán nem kell majd fizetni a főváros utcáin a parkolásért.

A kivételek a következők:
  • az I. kerület: a Dísz tér, a Hunyadi János úton (Szabó Ilonka utca és Dísz tér közötti szakasza), a Palota út (Dísz tér és Lovas utca közötti szakasza), a Szent György utca és a Színház utca;
  • az I. kerület: a Szirtes út 32. és 34. szám alatti terület;
  • a Margitsziget: az északi fizető parkolója és a szállodák várakozóhelyei;
  • a II. kerület: a Szilágyi Erzsébet fasor (Pázsit utca és Házmán utca közötti szakasza);
  • a III. kerület: a Flórián tér 18075/13 helyrajzi számú területe.

További jó hír a budapesti belvároson keresztül közlekedőknek, hogy elkészült a Podmaniczky utca, Teréz körút és Bajcsy-Zsilinszky út kereszteződéseinek felújítása is - adta hírül a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-nek. Megújult az útpálya és a járda, kerékpársáv létesült és párhuzamos autóparkolást alakítottak ki a korábbi ferde helyett. A Jókai utcánál jelzőlámpát helyeztek ki, és felújították a közvilágítást.

A szervezet egyben készül a négynapos hétvégére a közösségi közlekedés szempontjából is. Az MTI-nek egy külön közleményben arról is beszámolt, hogy járatsűrítésekkel és rendkívüli járatokkal igyekszik kielégíteni majd a megnövekedett utasforgalmat mindenszentek és halottak napja környékén a temetők közelében.

A BKK járatai szombaton és hétfőn a szombati, vasárnap a munkaszüneti napi, hétfőn pedig az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek.

A 3-as metró hétfőn és kedden a hétköznap napközbeni rend szerint, egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között jár, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között pótlóbusszal lehet utazni. A Keleti pályaudvar és a rákoskeresztúri Új köztemető között 28B jelzéssel rendkívüli villamosjárat közlekedik majd, az óbudai temető felé pedig 118B jelzéssel rendkívüli buszjárat indul a Szentlélek térről - összegzi javaslatait a közlekedési vállalat.

A szervezet arra is felhívta a figyelmet, hogy a temetők környékén útlezárásokra számíthatnak az autósok, ezért is érdemes inkább a közösségi közlekedés eszközeit igénybe venni a BKK szerint.

Fotó: a BKK Facebook-oldala