Több hónappal ezelőtt indult el az a nyomozás, amely múlt héten ért véget. Akkor a rendőrséghez arról futott be információ, hogy Szentendrén terjeszt kábítószert egy férfi - írta meg a rendőrség hírportálja. A nyomozás azonnal elindult, de több hónapos felderítés kellett ahhoz, hogy bizonyítékokkal együtt elkaphassák az elkövetőket.

Október 19-én aztán éppen a férfi otthonában az egyik üzlet lebonyolításának pillanatában törtek rá P. Sándorra és az otthon lévő T. Norbertre.

26 gramm kábítószer cserélt volna akkor gazdát, ha nem lép közbe a rendőrség. T. Norberttől nem csak az aktuális vásáfiát, hanem további komoly mennyiségű kábítószernek tűnő anyagot elkoboztak. Vagyonvisszaszerzés céljából a férfi autóját, több százezer forintot is lefoglaltak, ahogy P. Sándor esetében is. T. Norbert felső kapcsolatánál, T. Gábor budapesti lakásaiban is rajta ütöttek, ahonnan további kábítószer benyomását keltő anyagot, valamint közel 3,5 millió forintot foglaltak le.

A három gyanúsított közül a 46 éves T. Gábor együttműködő volt, T. Norbert és P. Sándor viszont állította, a náluk talált drog kizárólag saját fogyasztási igényüket szolgálta, a kereskedést tagadták.

T. Gábor és T. Norbert gyorstesztje pozitív lett ugyan kokainra és THC-re, de a lefoglalt mennyiség inkább az árusítás gyanúját erősíti.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást az azóta letartóztatott T. Gábor és T. Norbert, valamint a bűnügyi felügyelet alá helyezett P. Sándor ellen - zárta közleményét a szervezet.

A kiemelt kép forrása: police.hu