Idén sokaknál lesz visszafogottabb a karácsony ünnepe, elsősorban anyagi okokból. Talán újra visszatér az együttlét öröme, a valódi szeretet, a pénzért vásárolt ajándékok helyett. Sokan szeretnek a város karácsonyi hangulatában sétálgatni, forralt bort kortyolgatni ismerősökkel találkozni és várakozni az ünnepre, nekik jó hírt osztott meg Balaicz Zoltán polgármester a Facebook-oldalán.

"A hagyományos Egerszegi Adventet szervező Keresztury Dezső Városi Művelődési Központ, a Zalaegerszegi Rendezvényszervező Kft., valamint a Kereskedők és Vendéglátók Országos Érdekképviseleti Szövetsége (KISOSZ) vezetőivel, Flaisz Gergővel, Kelemen Attilával és Prenner Beátával többször is egyeztettünk az elmúlt napokban" - írta a polgármester.

Posztjából kiderült, hogy több hazai várossal ellentétben, Zalaegerszegen idén is lesz Egerszegi Advent. A Dísz téri vásár 2022. november 24-én nyit és december 24-én, délben zár. Egyelőre 15 pavilon kiszállítására lehet számítani, hiszen előzetesen 12 kereskedő jelezte, hogy idén is élni kíván a lehetőséggel, 1 pavilon mindig raktár, 2 pavilon pedig jótékonysági céllal lesz kint a téren. A vendéglátós vállalkozók is készülnek karácsonyi hangulattal, díszítéssel, programokkal (a Díszpinty, a Tütü, a Mimosa, a Spájz, a Contrast, sőt, talán egy adventi Mustra rendezvényt is szerveznek) és  lesz karácsonyi hangulat, díszítések, városi karácsonyfa, karácsonyi zenék, karácsonyi dallamot játszó óra, és kint lesz a szán és a szelfipont is.

A Zalaegerszegen magántulajdonban üzemelő Jégcsarnok tulajdonosai jelezték, hogy a drasztikusan megdrágult áramköltségek miatt idén nem tudják biztosítani a városnak a korcsolyapályát. A Dísz tér körüli épületek fényfestése elmarad, karácsonyi fények lesznek ugyan, de a fényoszlop idén nem látható majd, mint ahogy külön Adventi bögréket sem készítenek a szervezők.

Fotó: Balaicz Zoltán Facebook