COMING OUT DAY 
Ma van az előbújás nemzetközi napja. Előbújni, másokkal megosztani szexuális orientációnkat vagy nemi identitásunkat felszabadító érzés! Ha biztonságos és elfogadó környezetben vagy, bújj elő másoknak!

- írja a Budapest Pride Facebook-oldalán.

Az ellenzéki politikus arról beszélt: amellett, hogy Magyarországon napjainkban súlyos megélhetési és szociális válság tombol, a pedagógusok és diákjaik "a jövőért harcolnak", az emberi és a szabadságjogok is veszélyben vannak.

Hozzátette: ez utóbbi miatt hozott létre öt ellenzéki párt 21 képviselője frakcióközi csoportot, amely - szorosan együttműködve a civil szféra szereplőivel -

egy olyan társadalomért dolgoznak majd, ahol nem különböztetik meg, nyomják el az LMBTQ-embereket.

A csoportban képviselt emberek hangját szeretnénk felerősíteni, és bevinni az ügyeiket a parlamentbe - közölte Bedő Dávid, aki mellett részt vett a rövid tájékoztatón Tordai Bence, a Párbeszéd, Kunhalmi Ágnes, az MSZP és Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese, valamint Sebián-Petrovszki László, a DK országgyűlési képviselője.

Fidesz: a baloldal rászabadítaná az LMBTQ-propagandát az óvodákra és az iskolákra

A baloldal továbbra is rászabadítaná az LMBTQ-propagandát az óvodákra és az iskolákra - reagált a Fidesz kedden az ellenzéki pártok LMBTQ-emberek érdekeiért létrehozott parlamenti frakcióközi csoportjának megalakulására.

A nagyobbik kormánypárt közleményében úgy fogalmaztak: a

"dollárbaloldal ma is kéz a kézben megmutatta, hogy minden téren szolgaian teljesítené külföldi szponzorjai és Brüsszel ideológiai megrendeléseit".

A mostani háborús helyzetben és szankciós válságban a baloldal LMBTQ-parlamenti csoportot alakít - írták.

Hozzátették: Gyurcsányék nemcsak a migránsokat akarják betelepíteni Magyarországra, nemcsak az olajat és gázt akarják elzárni a magyar lakosság elől, hanem a gyerekeket is beáldoznák, továbbra is rá akarják szabadítani az LMBTQ-propagandát az óvodákra és az iskolákra.
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezető-helyettese keddi online sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy öt ellenzéki párt - Momentum, Párbeszéd, MSZP, LMP és DK - 21 képviselője az LMBTQ-emberek érdekeiért alakított parlamenti frakcióközi csoportot.