A sportrendezvény szervezőinek célja a hagyományteremtés. A tradíciónak szánt esemény csütörtök 15 órakor kezdődött az iskola tornatermében. Mucsi Balázs főigazgató köszöntötte a megjelenteket, majd megnyitotta az eseményt. Hangsúlyozta, mint testnevelés tanár különösen fontosnak tartja a diákok mind mentális, mind fizikális renben tartását.  

"Annyit mondok, hogy orandum est út sit mens sana in corpore sano- ép testben ép lélek. Úgy gondolom, hogy a diákokhoz nemcsak mint pedagógusok kell közelednünk, nem csupán a mentális lehetőségeiket kell feltárnunk, hanem a mozgás és a sport által is kell gondoznunk őket, mert egységben kell lennünk, az egységet kell egyként kezelnünk" – fogalmazott a főigazgató. 

Schneider György, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Vásárhelyi Pál Technikum és Kollégiumának igazgatója tájékoztatott arról, hogy öt sportágban próbálhatják ki magukat a diákok a diáksportnapon. A lövészetben, dartsban, tollaslabdában és szkanderben és izimerősítő gyakorlatokban mutatták meg erejüket a versenyzők, amelyen közel nyolcszáz diák vett részt.