Mint arról hírt adtunk, Makón az önkormányzat bezárja a foci stadiont, így próbálnak spórolni. Erre a hírre az NB3-as Makó FC bejelentette, hogy visszalépnek a bajnokságtól. Hiszen, - mint indokolták, - a létesítmény nélkül nem tudnak sporttevékenységet folytatni. Hozzátették azt is, a csapat támogatói körét is súlyosan érintette a gazdasági válság, így a működésre fordítható összegeik drasztikusan csökkentek.

A visszalépés miatt a szurkolók kiállást szerveznek vasárnap 15 órától a stadion elé. Az esemény az ,Együtt a Makói Labdarúgásért” nevet viseli. Mindenkit várnak, aki kicsit is kötődik a makói labdarúgáshoz, megye 2-es, megye 3-as csapatot, utánpótlás csapatokat, szülőket, szurkolókat, régi játékosokat vagy aki egyszerűen csak szolidaritást szeretne vállalni a csapattal.

Szerintük a visszalépés ,,sokak mindennapi életét megváltoztatja játékostól a szurkolóig mindenkiét. Emberek munkájukat veszítik el, és játékosok is a csapatukat."

Az utánpótlás megmentése a cél

Közös közleményt adott ki Farkas Éva Erzsébet polgármester és Dr. Szabó Ádám, a csapat tulajdonosa csütörtökön. Ebben arról írtak, az önkormányzat elkötelezett az utánpótlás megmentése mellett, ennek érdekében a jövő héten a klubvezetéssel közösen a Makó Arénában vizsgálják meg az összes szóba jöhető lehetőséget.

Fotó: a megmozdulás Facebook eseménye.