Mától kölcsönözhetőek a Lime elektromos rollerek Szombathelyen. Ahogy arról már június végén beszámoltunk, a vasi megyeszékhelyen is lehet már e-rollerezni.

A projekt kezdeményezője Németh Ákos tanácsnok volt, akinek június 27-én sikerült a közgyűléssel elfogadtatni az elektromos rollereket.

Valójában akkor a Fenntartható Mobilitási Tervet fogadta el a város közgyűlése, amely egyaránt magába foglalja a Blaguss menetrendjének változását, és a Lime szolgáltatást is. A cél, hogy a lehető legnagyobb számú autós utazást váltsák ki egyéb alternatív megoldásokkal – mondta lapunknak Németh Ákos.

Látható tehát, hogy egyáltalán nem véletlen a járművek mai debütálása, teljesen tudatos tervezés volt, hogy az Autómentes Világnapon jelenjenek meg a Lime kétkerekűi a városban.

Kezdetben 250-300 rollert biztosítana az alvállalkozó. A belvárosban vannak tiltott zónák, ahol a rollerek elektromos hajtása automatikusan kikapcsol. A járműveket a város külső részeiben bárhol le lehet tenni, a belvárosi részen viszont fix pontok kerültek kijelölésre.

Németh Ákos tanácsnokot ma is megkérdeztük, és elmondta, hogy ő ma rollerrel ment be dolgozni, és nagyon jó volt, hogy végre ezt is megtehette. Majd hozzáfűzte, hogy kezdő akció keretein belül a „HELLOSZOMBATHELY” kódot beírva, 15 perc ingyenes rollerezést kaphatunk. Ez az akció december 22-ig fog tartani.

A kép forrása: Németh Ákos Facebook-oldala