Egy idős asszonyt az otthonában, vezetékes telefonon hívott fel ismeretlen személy szeptember 9-én a kora délutáni órákban, majd 14 millió forintot követelt azzal az indokkal, hogy fiát letartóztatták és a kiszabadítására pénzre van szükség – tájékoztatott a részletekről Király-Kollár Ramóna rendőrségi sajtóreferens. 

Hozzátette: a nő közölte a telefonálóval, hogy ennyi pénze nincs, aki ekkor arra kérte, hogy szedjen össze annyi készpénzt amennyit tud, majd pontosan meghatározta a sértettnek, hogy az összekészített összeget mibe pakolja és hova helyezze el. 

Az idős asszony a több mint kétmillió forintot egy szatyorba rakta és azt a telefonáló utasításainak megfelelően a kijelölt helyen letette. A két férfi személygépkocsival érkezett a csomagért, és azt magukkal vitték.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság munkatársainak összehangolt munkája eredményeként szeptember 13-án Karancslapujtő külterületén elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két férfit. A rendőrök megtalálták a gyanúsítottak járművében a készpénzt, amit az autóval együtt lefoglaltak. A Balassagyarmati Rendőrkapitányság nyomozói csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kihallgatták, majd őrizetbe vették a 24 éves rakamazi és a 22 éves budapesti lakost, emellett kezdeményezték a letartóztatásukat.

Fotó: police.hu