A kormány országszerte több beruházást is leállított pénzhiányra hivatkozva. Úgy tűnik azonban a megszorítások nem vonatkoznak a felcsútiakra. Ezt Hadházy Ákos országgyűlési képviselő közösségi oldalán bízonyította is. Fényképekkel ellátott posztjában mutatja be, hogy Felcsúton a Hattyúk tava beruházás folytatódik.

Ahogy írja, a hattyú alakú, bizarr, a susnyákosban létrehozott pár négyzetméteres szigetre vezető híd már teljesen kész. A stilizált vízi madár farháti részébe vezető néhány lépcsőn elérhető a kilátó, amiből megtekinthető a 250 milliós EU-s pénzből épült záportározó gáton belüli nádas. Rövidesen elkészül a csupa üvegfalú vendéglő is, hasonlóan frenetikus kilátással.

Az egész a 250 millió EU-s és 1,5 milliárdos hazai adófizetői pénzből jön létre. Kellett, mint egy falat kenyér - írja Hadházy Ákos.

Pár órán belül több, mint háromszáz hozzászólás érkezett az országgyűlési képviselő bejegyzéséhez. Leginkább azt nem értik a hozzászólók, hogy mi szükség van erre az építményre? Vannak, akik úgy gondolják, hogy ebből a pénzből egy iskola, kórházi részleg felújítása is megtörténhetett volna, és olyan reagálások is érkeztek, amelyek szerint „egyszerűen érthetetlen, hogy az országban tombol a szárazság és nem az öntözőrendszerek visszaállításán dolgoznak. Az emberekre éhezés és a megfagyás veszélye vár, mégsem telepítenek napelemeket ország szerte és nem újítják meg a víz és áram hálózatot”.

A kép forrása: Hadházy Ákos Facebook-oldala