2022.09.25., vasárnap - Eufrozina, Kende
Budapest: 13o - 14o
Az ország 19 megyéjében

Felújítanak négy iskolát a tamási tankerületben

frisshirek.hu, 2022. augusztus 13. - 09:16
Felújítanak négy iskolát a tamási tankerületben
Felújítanak négy általános iskolát a tamási tankerületben a Magyar Falu program mintegy 130 millió forintos támogatásával.

A tankerület tájékoztatása szerint a Bonyhádi Általános Iskola kakasdi, Bezerédj Amália tagintézményében 53 millió forintos ráfordítással az épület homlokzati hőszigetelését végzik el, a pincehelyi Vörösmarty Mihály Általános Iskolában 25 millió forintért lecserélik a tetőhéjazatot, és a padlásteret hőszigetelik.

A szakcsi iskola épületében 16 millió forintos beruházással szintén a padlásteret szigetelik, a teveli intézményben 35 millió forintos támogatással a tornatermi nyílászárókat cserélik ki, és járdát, lépcsőt újítanak fel. A kivitelezési szerződéseket várhatóan szeptemberben kötik meg, a munkák tavaszra fejeződnek be - tették hozzá.

A négy intézményben csaknem négyszáz diák tanul.

A tankerület területén a program keretében 2020-ban hat iskolát újítottak fel több mint 110 millió forintos támogatással; akkor a szakcsi, a kakasdi és a pincehelyi iskola mellett dalmandi, hőgyészi és szakályi iskolaépületeket korszerűsítették.