Tegnap pedig kiposztolta, hogy megy fákat kivágni.

És ami a legjobb, hogy minden fejszecsapásnál felsír egy bolsi - tette hozzá, utalva a tegnapi demonstrációra melyet egy múlt héten megjelent kormányrendelet ellen szerveztek.

A rendelet alapján az energia-veszélyhelyzet ideje alatt a tűzifaigények felülírják a jogszabályokat, hatósági döntéseket, így a fakitermelés tilalmára vonatkozó korlátozásokat nem kell alkalmazni a védett természeti területeken sem.
A poszt alatt azonban elszabadultak a kommentek, és a fideszes követők is Trombitás ellen fordultak, de akad még politikus is, aki nevető fejjel nyugtázta a kiírtakat (dr. Hoppál Péter személyében).

De hogy miért is veszélyes ez a Fidesz részéről? Lássunk erről is egy véleményt.

Az erdeinkért, vizeinkért, vagyis jövőnkért kiálló "lipsik" elleni uszítás elkezdődött a propagandasajtóban.
És hatékony is: a kommentek alapján az, akinek nem tetszik a természetpusztítás, az hőzöngő faölelgető, mi több, "baloldali központifűtéses", aki "zöld lózungok miatt" hagyná a "vidéki embert" "halálra fagyni". Ráadásul sosem látott közelről igazi erdőt (ez a testnevelésből felmentett lipcsi toposz egyik leágazása: a természettől elszakadt, panelben élő lipcsi).
Az egyik propagandista büszkén ki is írta Facebook-falára, hogy ő most akkor elmegy, és kivág néhány fát, hadd sivalkodjanak a lipsik. (Egészen pontosan így fogalmazott az illető: "☺️ ma megyek fákat kivágni. ???? és ami a legjobb, hogy minden fejszecsapásnál felsír egy bolsi" – tényleg vicces, nem?)
Ez már önmagában elkeserítő és abszurd.
Ám a következő lépés némileg kellemetlen is. Mert amennyiben a természetrombolás támogatására (és itt nyilván nem a fűtésről van szó, hanem hogy nemzeti tőkéseink szabadon kitermelhessék és értékesíthessék a tulajdonukká lett erdők faanyagát) ilyen könnyen rá lehet venni a Párt híveit (márpedig erre kondicionálja őket az évek óta, állami forrásokból megvalósított goebbelsi propaganda), akkor tulajdonképpen már bármire rá lehet venni őket.
Tehát lassan de biztosan megyünk afelé, hogy ha majd az lesz az ukáz, hogy a "lipcsit" vagy "bolsit" ütni-vágni kell, és a főpropagandista kiírja a Facebook-falára, hogy akkor most ő elmegy és tarkón lő pár ellenzékit az utcán, hadd sivalkodjanak még kicsit a lipcsik, ezt a Mandiner és PS törzsolvasói megtapsolják.
Sőt, követelik majd, hogy mielőtt csőre tölti oldalfegyverét, biztos ami biztos, köpje is le őket.
Nem is tudom, ez talán nem annyira pozitív fejlemény. Ez sem.


Ám nem adta fel, hiszen ennyi gyűlölködés után, ma ismét tovább hergelt Facebook oldalán az alábbi posztokkal.

De akadt még egy legény a vidéken, mégpedig a Híradó Németh Balázsa, aki szintén ezen az állásponton áll az erdőirtással kapcsolatban.