2023.09.26., kedd - Jusztina, Pál
Budapest: 26o - 28o
Az ország 19 megyéjében

Lángokban áll a határ, kimerültek a tűzoltók

frisshirek.hu, 2022. augusztus 12. - 13:00
Lángokban áll a határ, kimerültek a tűzoltók
Van, hogy nem tudnak elég embert kiküldeni egy tűzhöz.

A frisshirek.hu, az a média hiány, ami egy működő demokráciában természetes kellene legyen, éspedig elfogulatlan, naprakész hírek közvetítője közéletről, politikáról, kultúráról egyaránt. Nálunk nincs és nem is lesz részrehajlás! Hogy ez így is maradjon, kérünk, támogasd munkánkat adományoddal, hívd meg ismerőseid, hogy olvassanak bennünket, kövess és lájkolj minket a közösségi médiában is.

Támogatás

Komolyan megterheli a tűzoltókat az elmúlt hetek száraz időjárása, illetve a rengeteg tűz oltása – írja az Rtl.hu.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) adatai szerint idén háromszor annyi szabadtéri tűz keletkezett, mint tavaly az év azonos időszakában.

– Több megyében is kimerültek a kollégák, a létszámgondok miatt ráadásul még nagyobb terhelés jut egy emberre – mondta Salamon Lajos, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke.

A hvg.hu cikke szerint arról is beszámolt, hogy a munkaerőhiány miatt kevesebben mennek ki egy-egy esethez.

– Egy járművel hat főnek kellene kivonulnia, de sajnos előfordul, hogy nem tudunk ennyi embert beosztani, így csak négy-öt fős a személyzet – mondta.


Az OKF szerint jelenleg 800 tűzoltó hiányzik az állományból, a létszámhiány elsősorban az alacsony fizetésre vezethető vissza.

Salamon szerint emiatt a tűzoltók másodállásban is dolgoznak, sokan már eleve fáradtan érkeznek munkába, mert nem tudnak a szabadnapjukon pihenni.

Illusztrációs fotó: katasztrofavedelem.hu