A Tamási Áron napok középpontjában a szerző regényei, novellái, és műveiből készült színpadi darabok lesznek. A teátrum több alkalommal tartott már tematikus napokat nyári évadában. Megemlékeztek már Márai Sándorról, Székely Sándorról, Weöres Sándorról,  és Szabó Magdáról, most pedig a 125 éve született erdélyi, népi íróra, Tamási Áronra esett a választás.

Elek Tibor, az intzémény igazgatója kihangsúlyozta, hogy izgalmas íróról van szó, és ezért is szerették volna ráirányítani a figyelmet.

A Tamási napok egyik kiemelt programja a Tündöklő Jeromos című előadás lesz, melyet a várszínház, a Nemzeti Színház, valamint a Beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színház közösen visz színre. Az előadás rendezője szerint annak ellenére, hogy egy széleskörű kooprodukcióról van szó, a kezdeti összecsiszolódás után gördülékenyen zajlott a közös munka.

A Tamási Áron napokat augusztus tizenkettedikétől tizennegyedikéig tartják. Az előadások mellett egy kerítéskiállítást is megtekinthetnek az érdeklődők a tószínpad körül. Dénes Ferenc minden évben igyekszik elmenni a színház előadásaira, idén sem tett másképpen. Mint mondta, fontos számára a színház iránti szeretet.

"Nagyon szeretek színházba járni, a várszínház számomra még különleges is a formaisága miatt. Kiváltképpen azért is tulajdonítok neki jelentőséget, mert egy nyáron az ország több pontjáról érkeznek nagyszerű művészek Gyulára. Színes és változatos történeteket lehetett megnézni idén is, a hétvégén is ilyen élményre számítok" – tette hozzá.

Kovács Judit kifejezetten Tamási Áron darabok miatt jön majd el a programra. 

"Szerintem mindenkinek érdemes megismernie ezt az írót. Saját és egyedi világa van, amire mindenképpen oda kell figyelni– részletezte. 

Ugyanakkor Szilvási Rebeka az egész teátrum hangulatát szereti.

"Konkrétan az írót nem ismerem, de lehet eljövök megnézni az előadásokat. Konkrétan a Gyulai Várszínház mint jelenség érdekel" – osztotta meg velünk gondolatait.