Fantasztikus itt lenni Texasban, a nagyszerű Amerikai Egyesült Államok magányos csillagállamában – kezdte beszédét Orbán Viktor. A függetlenség, a szabadság és a szuverenitás a legkedvesebb érték Amerikának ezen a táján, így van bennük valami közös.

Mi, magyarok, a függetlenségért, a szuverenitásért harcoltunk az elmúlt ötszáz évben, harcoltunk a kereszténységért, a kereszténydemokráciáért, és ezt a harcot a mai napig folytatjuk. Ferenc pápa egyszer azt mondta a kormányfőnek, hogy a magyar a hivatalos nyelv a Mennyországban, mert egy örökkévalóság megtanulni.

Régivágású szabadságharcos vagyok, én vagyok a leghosszabb ideje miniszterelnöki pozícióban lévő vezető, öt gyermekes családapa. A szabadság földjén beszélhetek most, ott, ahol a szabadság fényesebben ragyog, mint bárhol máshol fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor leszögezte, hogy tisztelik az Egyesült Államok kormányát, „mi vendégek vagyunk itt”. Azzal folytatta, hogy ideológiai nyomás alá helyezték a kormányt, „a szabad világ vezető hatalma arra akart kényszeríteni minket, hogy megváltoztassuk az alaptörvényünket”– utalt az Obama-adminisztrációra.

Elmondta, hogy a kommunistákat nehéz megverni, feltámadtak hamvaikból és összefogtak a liberálisokkal. Kijelentette „2010 óta folyamatosan nyerünk, nyerünk, és nyerünk”, legutóbb Donald Trump támogatásával, amiért hálásak. Annyi győzelmet arattak, hogy „az ember csak vakarja a fejét”, a győzelem napi rutinná vált számukra, de ismerik a régi mondást: „a tegnapi győzelem nem nyeri meg a mai meccset”, 16 évet töltött ellenzékben, 16 évet miniszterelnökként, megtanulta, hogy a feladásra hajlamos ember sosem nyer, a győztes pedig sosem adja fel.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy az ember nem nyerhet félszívű lagymatag módon. Az első és legfontosabb, hogy bízniuk kell zsidó-keresztény tanításaikban, ezek segítenek dönteni abban, mely cselekedetek helyesek és melyek nem. Kitért arra is, hogy az embereket a saját képmására teremtette Isten, ezért elég bátornak kell lenni ahhoz, hogy akár a legérzékenyebb kérdésekkel is foglalkozzanak: migráció, gender, civilizációk összecsapása. Ne aggódjanak, egy keresztény ember nem lehet rasszista.

A baloldal viszont nem ismer korlátokat, a progresszívok megpróbálják leválasztani a nyugati civilizációt keresztény gyökereiről, olyan határt lépnek át amit sosem lenne szabad átlépni.

Orbán Viktor világossá tette, hogy a legújabb kori történelem során a leggonoszabb dolgok olyan emberekhez kötődnek akik gyűlölték a kereszténységet. „Ne féljenek nevén nevezni az ellenséget” – jelentette ki, és megemlítette Soros Györgyöt. Gyuri bácsi a leggazdagabb és az egyik legtehetségesebb magyar világon, de legyenek óvatosak a tehetséges magyarokkal.

Az értékeink mentenek meg a történelem hibáitól, a nácizmus és a kommunizmus borzalmai azért történhettek meg, mert a kontinentális Európa néhány állama feladta keresztény értékeit, a mai progresszívok ugyanezt tervezik, poszt-nyugati világot akarnak létrehozni. Az ember győzzön, nem elég harcolni. A harc mikéntjét is tudni kell, nem számíthatsz győzelemre, ha vereségre készülsz.

Mi voltunk az elsők, akik nemet mondtunk a migrációra és nemet mondtunk az illegális bevándorlókra. A népszavazáson az emberek úgy döntöttek, hogy nem akarnak a progresszívek szabályai szerint működni, ezért megállították a migrációt.160 ezer illegális migrációs kísérletet hiúsítottunk meg. Az Európai Unió okostojásai is nyomást gyakorolnak ránk, azt akarják, hogy feladjuk migrációs politikánkat, de mi nem adjuk fel.

A családpolitika esetében mi szintén a saját szabályaink szerint játszottunk: a GDP 6 százalékát költötte Magyarország családtámogatásra. Az abortuszok száma felére csökkent, a házasságok száma nőtt. „ha még nem nősek, keressenek egy magyar feleséget” – tette hozzá.

Az anya nő, az apa férfi, a gyermekeinket pedig hagyják békén. Pont, vita lezárva. Kevesebb nőimitátor és több Chuck Norris kell.