Kormos Józsefné elkeseredett a látványtól: „Szégyen ez a lelátó! Balesetveszélyes leülni rá! Persze a pálya is el van cseszve azért, hogy évente 2x felvonuljanak rajta a ralisok! És évek óta nem hozzák rendbe, pedig ígéret az volt rá!?” Császár Erzsébet egyenesen elképedt a fotótól: „Úristen! Ilyenné lett a Stadion? 40 éve elkerültem Ózdról…”

Zsiga Károlynak gyerekkorát idézte fel a látott kép. „anno éppen ilyentájt hatalmas sportnapközik helyszíne volt. És ettük reggelire a friss kiflit meg ittuk a kannás tejet a kézilabda lelátón. Az volt a jó világ.” Dubisné Tóth Mária is sajnálkozott a sportpálya állapotán. „Valaha nagy élet volt itt. Édesanyám a büfében dolgozott. Sok időt töltöttem a stadionban.” Tersánszky Attila arról számolt be, hogy 1970 nyarán még ő is mázolta a padokat. Lőrincz János is dicsőítette a múltat: „Mennyi érmet nyertem itt diákként. Kelló Józsi bá’ vitt még Miskolcra is megyei versenyekre a barna Wartburgjával.”

Horváth János egy korábbi felvétel linkelt be a poszt alá, amin az ózdi labdarúgó csapat, az Ózdi Kohász Sport Egyesület (ÓKSE) és a Ferencvárosi Torna Club (FTC) 1981-es mérkőzéséből láthatóak részletek. Horváth Csaba örömmel emlékezett vissza a 4-4-es eredménnyel záródó összecsapásra. „Ott voltam ezen a meccsen, 6 évesen. Tisztán emlékszem a meccs hangulatára, a tömeg hangjára... Az egy életre szóló élmény volt.”

Kellóné Mezőtúri Márta – mint írja – lépéseket is tett az ügyben. „Én már 2 éve próbálkozom a minisztériumoknál, hogy rendbe tudjuk tenni legalább a lelátó reszt. Ígéretet is kaptam!! Elkészíttettem egy mérnöki költségvetést, amit minisztériumi kérésre beküldtem. Érdekes módon valamiért a süllyesztőbe került, a sűrű levelezés megszűnt!!” Ben Sarolta még bízik a jövőben. „Itt csak a választások előtti hónapokban csinálnak valami látványos felújítást. Utána a kutyát nem érdekli. Figyeljétek meg majd a választás előtt rendbe teszik, de csak úgy nagyjából.” Úgy legyen! Legalább akkor!

Fotó: Facebook