Ismét fárasztóan hosszú interjút adott közre Gulyás Márton és csapata, azaz a Partizán. Az aktuális adás vendége pedig nem más volt, mint Ungár Péter – Scmidt Mária fia – az LMP elnöke.

A „Guláyságyú” hozta le ugyanis az Orbán Viktor nyaralásáról készült felvételt, amiben a miniszterelnök, Aquamanként bukkant ki a tengerből Abbázia partjainál, miután a kulcsminisztereinek megtiltotta, hogy válság-időszakban nyaralni menjenek. Az ügyben  maga Schmidt Mária is megszólalt, Kötcsén a fideszes Polgári Pikniknek keresztelt rendezvényen, a 444.hu stábjának azt nyilatkozta, hogy

Meglátogatott minket. Vendégségben volt nálunk. 30 éve járunk össze.

A botrányra Hadházy Ákos is rácuppant és el is látogatott az ominózus nyaralóhoz, majd kérdőre vonta az egész ellenzéket az eset folyományaként: 

Nagyon kíváncsi vagyok, hogy elszigetelődik-e Ungár Péter az ellenzéken belül. Ha egy picit is normálisan működik még az ellenzék, van efelől kétségünk, akkor nyilvánvaló, hogy el fog szigetelődni.

Ungár Péter persze válaszolt a politikusnak, a hobbi-pszichológusokat megszégyenítő, személyeskedésektől sem mentes válaszában megpróbálta megrajzolni Hadházy jellemét is:

Hadházy Ákos egy egyszemélyes egyház belső konfliktusokkal, egy morális vátesz, egy önmaga által felkent ítész. Ilyen emberekkel nem lehet politikai közösségeket építeni. Nem véletlen, hogy soha nem fog pártot alapítani, neki nem közösség kell, csak saját maga, nem érdekli semmi más, csak a moralizálás

 De térjünk most vissza a Partizán interjúhoz és Ungár mondataihoz: „Szerintem nekem nagy előnyöm az, hogy láttam már ezt az embert közelről, hogy hallottam már beszélni, mert a magyar ellenzékben én vagyok jelenleg az egyetlen ember, aki nem tartja őt egy mitikus lénynek, aki nem szenved az ő betegségében, nem érez fanatizmust iránta, ellene” - fogalmazott az LMP-s politikus.

Ungár azt is elmesélte, hogy gyerekkorában – a kilencvenes évek végén – családja és az Orbán-család együtt nyaraltak a volt balatonöszödi kormányüdülőben, de ő a mai napig magázza a miniszterelnököt. Egy rendkívül jó képességű, intelligens embernek ismerte meg Orbánt, aki sok rossz döntést hozott, ám Ungár nem gondolja, hogy a Fidesz politikusa önmagában irányítaná a világot.

Majd Ungár Péter, Gulyás Márton többször kérdésére sem volt hajlandó kimondani, hogy korrupciónak tartja-e a miniszterelnök abbáziai nyaralását. Gulyás később azon lamentált, hogyha Orbán ingyen üdült Ungár Anna villájában, olyantól fogadhatott el ajándékot, akinek a családi cége jó pár állami megrendelést kapott az elmúlt években. Az LMP politikusa erre úgy reagált, hogy a BIF Nyrt. bevételeinek nagyjából egytizede érkezik állami megrendelésekből, azt pedig abszurd állításnak tartja, hogy a családi cégük Orbán Viktor miatt menne jól. Szerinte a cég, édesapja, a 2006-ban elhunyt Ungár András tehetségéből futott fel, és nővére, Ungár Anna rendkívül tehetséggel vitte tovább az örökséget. 

nem fog elnézést kérni azért, mert pénzt örökölt, és azért, mert kik a rokonai.

„Az én jövedelmem, minden egyes forintom transzparens, a legtárgyaltabb jövedelem ma Magyarországon”, Ungár szerint az egész ügy nem Orbánnak ártott, hanem egyedül az LMP EP-kampányának szombati elindítását igyekezett befolyásolni. A képviselő szerint a Momentum politikai ügyet akart csinálni belőle, miközben az ő családi cége már akkor is kapott állami megrendeléseket, amikor a 2022-es választáson az ellenzéki listán együtt szerepelt a Momentum jelöltjeivel. De azt is kijelentette, hogy: „Mi nem a radikális ellenzéke vagyunk ennek a rendszernek, hanem a higgadt ellenzéke”.

Úgy látszik a legendárium nem hazudott és tényleg Mária országa lettünk, a Schmidt Máriáé...(a szerk.)

Video: Gulyáságyú Média

Fotó: Facebook