Nyugodt, napos idővel indul a hét, de hidegfront közeleg

Az új hét elején nyugodt, száraz, napos időjárás várható Magyarországon, de a hét közepén egy gyengülő hidegfront érkezik.

Az új hét elején a pára és ködfoltok feloszlása után fátyolfelhős, majd napos idő lesz jellemző. A délkeleti szél főként az Észak-Dunántúlon időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 19 fok között alakul.

Késő estére a levegő hőmérséklete 2 és 10 fok közé hűl le, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +8 fok között alakulhat, bár a szélvédett, hidegre hajlamos helyeken ennél több fokkal hidegebb is lehet.

A következő napokban anticiklonális hatások érvényesülnek, így nyugodt, száraz, napos idő várható. A hét második napján derült vagy gyengén fátyolfelhős lesz az ég, reggelre helyenként köd képződhet. A csúcsérték 14 és 21 fok között várható.

Szerdán, nemzeti ünnepünk napján, egy gyengülő, széteső hidegfront érkezik, de csütörtöktől ismét anticiklonális hatások érvényesülnek.

Fronthatás nem várható, de a gyors délelőtti melegedés és a nagy napi hőingadozás negatívan hathat a közérzetre. Jellemző tünet lehet a fejfájás, migrén, illetve a kopásos eredetű ízületi panaszok. Rosszabb esetben akár keringési problémák léphetnek fel, vérnyomás-ingadozás és rosszullét is jelentkezhet. A közlekedésben a pára- és ködfoltok miatt látótávolság-csökkenésre kell számítani, és ködszitálás teheti csúszóssá az utakat.