Shane Tusup nyilvánosan kritizálta Hosszú Katinkát

Shane Tusup, Hosszú Katinka egykori edzője és volt férje, a közösségi médiában fejezte ki csalódottságát és kritikáját az úszónő iránt. Tusup szerint Katinka elfelejtette, honnan jött, és sikereihez az ő ötletei és elméje nélkül nem juthatott volna el.

Shane Tusup a közösségi oldalán osztotta meg gondolatait, ahol kifejtette, hogy Hosszú Katinka sikereihez ő is nagyban hozzájárult edzőként. Tusup szerint mindketten egymás segítségével értek el hatalmas dolgokat, és fájlalja, hogy Katinka elfelejtette, honnan jött.

"Tudom, és a tények is bizonyítják, hogy hatalmas hatással voltam és kulcsszerepet játszottam a csapatunk sikerében. Egyedül én vagyok az, aki megkérdőjelezhetetlenül felelős az edzésmódszertan kialakításáért."

Tusup szerint fájdalmas volt látni, hogy mindaz, amit felépített, lángba borult, és csak a "nagy száj" maradt. Hozzátette, hogy évekig hallgatott a csapatuk iránti tiszteletből.

Tusup részletesen foglalkozott Katinka teljesítményével az edzésmódszere előtt, alatt és után, és kiemelte, hogy az érmek és rekordok nagy része az ő edzése alatt született.

A vitában Katinka jelenlegi férje, Layber-Gelencsér Máté is részt vett, aki kritizálta Hargitay Andrást, a korábbi szövetségi kapitányt. Layber-Gelencsér szerint Katinka edzésmódszerének java részét ő találta ki, nem Tusup.