Elhunyt Jenei István, a magyar testépítés ikonja

Jenei István világbajnok és háromszoros Superbody bronzérmes testépítő, valamint mesteredző, 48 éves korában elhunyt. Halálát egy rolleres baleset okozta, amely után a kórházban hunyt el.

Jenei István a magyar testépítés egyik legnagyobb alakja volt, aki a W.F.F. szövetség magyar elnökeként is tevékenykedett. Pályafutását 1994-ben kezdte, és azóta számos sikert ért el, többek között többször nyert Bodysport kupát, és öt világszövetségnél is dobogós helyezést szerzett. A Superbody versenyeken 2007-ben, 2010-ben és 2012-ben is bronzérmet nyert, olyan neves versenytársak mellett, mint Kathi Béla vagy Dudás Ádám.

Az elmúlt években Jenei veseelégtelenséggel küzdött, de ez sem akadályozta meg abban, hogy tavaly vesedialízissel is nyerjen egy versenyt Szerbiában, a XXVII. Velikogospojinski Kupán. Orvosai szerint nyugodtan folytathatta az edzéseket, ami továbbra is inspirációt jelentett számára és mások számára egyaránt.

Jenei István nemcsak sportolóként, hanem edzőként is sokakat inspirált. Rengeteg fiatalt edzett, inspirált, támogatott, akár anyagilag is. Szmereka László testépítő megemlékezett róla, hogy Jenei önzetlenül támogatta a sporttársait, és mindig volt pár elismerő, jó szava másokhoz.

„Pár éve megrendült az egészségi állapota. Emlékszem, egyszer azt mondta, szeretne egyszer majd a Superbodyn pontozni – azonnal meg is hívtam. Akkor még járókerettel járt, de mindig optimista volt, és onnan is felállt. Nem hittem el, amikor küldte a videókat, hogy már guggol is. Sőt, mivel igazi testépítés-őrült volt, még képes volt újra versenyezni! Fogtuk a fejünket – igen, Pisti fanatikus testépítés-őrült volt!” – írta megemlékező írásában Kovács „Bunny” Zsolt testépítő.

Jenei István emléke tovább él a testépítés világában, és az általa inspirált emberek szívében.