Kegyetlen gyilkosság Marseille-ben: Drogbandák közötti háború áldozata lett egy 15 éves fiú

Egy 15 éves fiút brutálisan meggyilkoltak Marseille-ben, az eset a drogbandák közötti erőszakhoz köthető. Az áldozatot legalább ötvenszer szúrták meg, majd élve elégették.

A dél-franciaországi Marseille városában történt szörnyű gyilkosság áldozata egy 15 éves fiú, akit legalább ötvenszer megszúrtak, majd élve elégettek. Az eset összefüggésbe hozható a drogbandák közötti erőszakkal, amely Nicolas Bessone főügyész szerint egyre inkább jellemző a városra.

A gyilkossági ügy hátterében egy börtönben ülő 23 éves férfi áll, aki a DZ Mafia nevű banda tagjaként ismert. Ő fogadta fel az áldozatot, hogy 2000 euróért gyújtsa fel egy rivális banda otthonának bejáratát. Az áldozatot azonban rivális banda tagjai találták meg, és kegyetlenül meggyilkolták.

Az erőszakos cselekmények nem értek véget ezzel az esettel. A börtönben ülő férfi egy másik fiatalt, egy 14 éves fiút is felbérelt, hogy bosszúból öljön meg egy rivális banda tagját 50 ezer euróért. A 14 éves fiú egy 36 éves férfit, Nesssim Ramdane-t fogadta fel sofőrnek, aki futballista és sofőrként dolgozott. Amikor Ramdane megtagadta, hogy várjon a fiúra, az pisztolyt rántott és fejbe lőtte. Az elkövetőt elfogták, aki azt vallotta, hogy a fegyver véletlenül sült el.

Az idei év eleje óta Marseille-ben már 17 embert gyilkoltak meg a kábítószeres bűnözéssel összefüggésben, ami rávilágít a városban uralkodó súlyos helyzetre.

Marseille Franciaország második legnagyobb, egyben egyik legszegényebb városa, ahol a kábítószeres bűnözéssel kapcsolatba hozható erőszakcselekmények mindennaposak. A városban több banda is háborút folytat egymással a drogkereskedelem ellenőrzéséért. Az áldozatok és az elkövetők is egyre fiatalabbak, ami tovább súlyosbítja a helyzetet.