A Megasztár visszatér a TV2 képernyőjére

Szeptember 22-én, vasárnap este kerül adásba a TV2-n a Megasztár új évada, amely 12 év szünet után tér vissza a képernyőkre. A tehetségkutató műsorban a győztes 40 millió forintot nyerhet, valamint lehetőséget kap egy dal felvételére a Los Angeles-i Paramount Recording Studios-ban, és egy hozzá tartozó videoklip forgatására.

A TV2 vezérigazgatója, Pavel Stanchev már februárban bejelentette, hogy a csatorna őszi szezonjában visszahozzák a népszerű formátumot. "Amióta csatlakoztam a TV2-höz öt évvel ezelőtt, azóta az volt az álmom, hogy visszahozzuk a csatorna legemblematikusabb énekes tehetségkutató műsorát, a Megasztárt. Egy egész magyar nemzedék nőtt fel ezen a produkción, tele fantasztikus tehetségekkel és érzelmekkel" – mondta Stanchev.

Az új Megasztár zsűrijében olyan ismert előadók foglalnak helyet, mint Rúzsa Magdi, Marics Peti, Molnár Ferenc Caramel, Papp Szabi és Marsalkó Dávid, akik a produkciókat fogják értékelni. A korábbi versenyzők közül ketten, Rúzsa Magdi és Molnár Ferenc Caramel, zsűritagként térnek vissza a műsorba.

Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója elmondta: "2024-ben a Megasztár legendája újraéled, mi pedig arra törekedtünk, hogy a lehető legrátermettebb, legméltóbb zsűrit ültessük egy asztalhoz. Úgy vélem, erre az ötfős csapatra igazán büszkék lehetünk. Nagy várakozással tekintünk a Megasztárra, amiben a zsűrinek kulcsszerepe van."

A TV2 legutóbbi sajtóközleménye alapján a Megasztár első adását szeptember 22-én, 19 óra 30 perctől tekinthetik meg a nézők. A műsorban olyan ismert előadók kezdték karrierjüket, mint Tóth Gabi, Tóth Verát, Gáspár Laci, Kökény Attila, Rúzsa Magdi, Molnár Ferenc Caramel, Király Viktor, Tolvai Reni és Radics Gigi – utóbbi nyerte meg a műsor legutóbbi évadát.

Többszáz lelkes énekes-jelölt lepte el a Bálna környékét idén nyáron, mindannyian abban a reményben, hogy megmutassák vélt vagy valós tehetségüket a Megasztár ítészcsapatának. A zsűri értő füllel és nyitott szívvel fogadta a jelentkezőket, akik között akadtak önjelölt dalnokok és csiszolatlan gyémántok is, akik a jövő sztárjaivá válhatnak.

A győztes énekes nem csak 40 millió forintot zsebel be, hanem felvehet egy dalt a több mint hatvan évvel ezelőtt alapított, legendás Paramount Recording Studios-ban Los Angelesben. A stúdióban olyan nemzetközi zenei élet nagyjai rögzítették lemezeiket, mint Michael Jackson, Celine Dion, a Guns’n’Roses, Snoop Dogg és Justin Timberlake. A Paramount Group stúdióinak népszerűsége töretlen, továbbra is az élő felvételek és a zenei utómunkálatok professzionális helyszíne. A dalfelvétel mellé klipforgatás is dukál, így a finálét követően az első dal teljes elkészítése a legprofibb csapattal valósulhat meg.

A kérdés tehát csak az, hogy ki lesz az a magyar tehetség, aki a tengernyi nyereményt hazaviszi, aki bátorságának és tehetségének köszönhetően fordít egy hatalmasat a saját sorsán? Szeptember 22-től vasárnap esténként a TV2 műsorán kiderül.