Dunakeszi Diáknegyed megnyitója

Szijjártó Péter, a magyar külügyminiszter hangsúlyozta a minőségi oktatás és a modern technológia egymást kiegészítő jelentőségét a Dunakeszi Diáknegyed megnyitóján. A miniszter kiemelte, hogy a szakképzett szakemberekre van szükség, akik nemcsak követni, hanem alakítani is tudják a változásokat. Az új oktatási komplexum egy gimnáziumot, egy szakiskolát, sportlétesítményeket és egy városi uszodát foglal magában, amely összesen 1500 diákot képes befogadni.

A diáknegyed egy 20 tantermes gimnáziumot, egy 26 tantermes szakiskolát, tornatermeket, egy közös étkezdét és egy városi uszodát tartalmaz, amelyek összhasznos területe 32 087 négyzetméter. Szijjártó Péter szerint azok, akik felkészülnek a változásokra, lesznek a győztesek. A komplexum célja, hogy a helyi fiataloknak megadják a modern technológiákhoz szükséges tudást.

A tornacsarnok tömegrendezvényeknek is otthont tud adni, mindkét sportcsarnok alkalmas tornaversenyek lebonyolítására, az étkezde 500 személyt képes kiszolgálni, míg a konyha 1500 étkezést tud előkészíteni.