Késeléses támadás egy németországi buszon

Hat embert késelt meg egy 32 éves német nő egy zsúfolt buszon Siegen városában, Észak-Rajna-Vesztfáliában. A támadás következtében hárman életveszélyes sérüléseket szenvedtek. A rendőrség jelenleg is vizsgálja a támadó indítékait, de eddig nem találtak terrorizmusra utaló jeleket.

A siegeni incidens során a hat sérült közül legalább három ember életveszélyes sérüléseket szenvedett. A támadó, egy 32 éves német állampolgár nő, a rendőrség által már őrizetbe is lett véve. A hatóságok szerint a támadásnak nincs politikai vagy vallási indítéka. A sérültek életkora 16 és 30 év között mozog, és közülük hárman vannak életveszélyes állapotban.

Ez az eset egy héttel követi azt a solingeni támadást, ahol egy 26 éves szíriai férfi, akinek menedékkérelmét elutasították, három embert megölt és további nyolcat súlyosan megsebesített. A solingeni támadó iszlamista-terrorista hátterű volt.

Válaszul a történtekre, Olaf Scholz kancellár kormánya új korlátozásokat vezetett be a nyilvános helyeken való késvitelre, és elkezdte a bűnözők Afganisztánba való kitoloncolását, amit a tálibok 2021-es hatalomátvétele óta nem tettek meg. A német kormány továbbá terveket dolgoz ki a törvények szigorítására és a kitoloncolások megkönnyítésére. A siegeni támadás elkövetője, a letartóztatott nő, német állampolgár, és nincsenek bevándorlói gyökerei.