Több kilométeres dugók az autópályákon

Szombat délután több magyarországi autópályán is jelentős torlódások alakultak ki, amelyeket balesetek és munkavégzések okoztak. Az Útinform arra figyelmeztet, hogy a közlekedők számítsanak hosszabb menetidőre és válasszanak alternatív útvonalakat.

Az M1-es autópályán, a Hegyeshalom felé vezető oldalon, Tata és Nagyigmánd között három személyautó ütközött össze, ami miatt a 75-ös kilométernél a belső sávot lezárták, és a torlódás 5 kilométeresre nőtt. Az ellenkező irányban, a Budapest felé vezető oldalon, a 48-as jelű Szárliget csomópontnál szintén két személyautó karambolozott, ahol csak a leállósávon halad a forgalom, és a torlódás meghaladta a 3 kilométert.

Az M3-as autópályán, a Nyíregyháza felé vezető oldalon, a 103-as jelű Kál csomópontnál két személyautó ütközött össze, a torlódás 3 kilométeres.

Az M0-s autóút déli szektorán, az M1-es autópálya felé vezető oldalon, Diósd térségében fix terelést építettek ki, ahol a belső és a leálló sáv járható, és a korábbi baleset miatt 6-7 kilométeres torlódás alakult ki a 9-es és 7-es kilométer között.

Az M5-ös autópályán, a Röszke felé vezető oldalon, az Örkényi csomópont után, a 57-es kilométernél a munkaterület mögött 4-5 kilométeres a torlódás, míg Kiskunfélegyháza térségében a kiépített terelés mögött a 114-es kilométernél 2-3 kilométeres a sor.

Az Útinform arra kéri a közlekedőket, hogy ahol csak lehetséges, válasszák az alternatív útvonalakat, például az M1-es autópályán történt baleset esetén az 1-es főutat. Az erős forgalomra számítani kell az M7-es autópályán a Balaton felé, Tárnok és Martonvásár között, valamint az M1-es autópályán Hegyeshalom felé, Biatorbágy, Tata és Bábolna térségénél, továbbá a hegyeshalmi határnál is.

A 37-es főúton, Sárospatak térségében, a 66-os kilométernél két gépkocsi ütközött össze. A fél útpályát elzárták a forgalom elől, a 471-es főúton, Nyírcsászári belterületén, az 58-as kilométernél két gépkocsi koccant össze. Itt is félpályás lezárást vezettek be.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.