Andrea Kimi Antonelli a Mercedes új pilótája

A Mercedes hivatalosan is bejelentette, hogy 2025-től az olasz Andrea Kimi Antonelli veszi át a Ferrarihoz távozó Lewis Hamilton helyét a Formula-1-es csapatnál. Antonelli, aki éppen csak betöltötte a 18. életévét, az Olasz Nagydíj első szabadedzésén mutatkozott be, bár nem kezdett szerencsésen, hiszen a Parabolica kanyar bejáratánál megcsúszott és a gumifalba csapódott.

A fiatal olasz versenyző szabadkozott és elnézést kért a baleset után, de Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke megnyugtatta, hogy minden rendben van. Wolff már 11 éves korában felfedezte Antonellit a juniorcsapat számára, és most azt nyilatkozta, hogy a fiatal pilótának meg kell szabadulnia a nyomástól, és élveznie kell, amit csinál.

Antonelli bejelentése meglepetést okozott, hiszen a baleset után senki sem számított arra, hogy ő fogja átvenni a hétszeres világbajnok Hamilton helyét. A Mercedes csapatfőnöke szerint Antonelli és George Russell tökéletes párost alkotnak majd az új korszak megkezdéséhez, és ez a páros arról tanúskodik, hogy rendkívül erős a juniorprogramjuk és a tehetségekbe vetett hitük.

Antonelli elmondta, hogy gyermekkora óta az volt az álma, hogy a Formula-1-ben versenyezzen, és megköszönte a csapatnak a támogatást, amit eddigi karrierje során kapott. Hozzátette, hogy még sokat kell tanulnia, de úgy érzi, készen áll a lehetőségre. Russell ugyanúgy végigjárta a Mercedes utánpótlás-programját, mint ő, a brit pilóta pedig eddig is segítette, hogy jobbá váljon, ezért alig várja, hogy tovább tanulhasson tőle, és együtt dolgozzon vele a pályán. Antonelli és Russell egyaránt a Mercedes utánpótlás-programján nőttek fel.

A monzai versenyhétvége a harmadik szabadedzéssel folytatódik szombaton 12.30-tól, majd délután 16 órakor az időmérőre kerül sor. A futamot vasárnap 15 órától rendezik.