Dombóvári gázrobbanás: vádemelés a lakását felrobbantó férfi ellen

A Szekszárdi Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki tavaly októberben szándékosan felrobbantott egy gázpalackot a dombóvári otthonában, öngyilkossági szándékkal. A bűncselekmény következtében a férfi súlyos sérüléseket szenvedett, és a lakása is kiégett.

A vádirat szerint a 47 éves férfi egy 11,5 kilogramm tömegű PB gázpalackot vitt a dombóvári lakótelepi panellakásába, hogy azzal ártson magának. A palackból mintegy negyed órán keresztül engedett ki gázt, majd meggyújtotta azt, ami robbanást és tüzet okozott. Az ablak kiszakadása mellett a lakás teljesen kiégett, de szerencsére más személy nem sérült meg, és a társasház további lakásaiban sem keletkezett kár.

A férfi a robbanás után az égő lakást és a nyitott gázpalackot hátrahagyva menekült ki az épületből. A tűzoltók oltották el a tüzet és hatástalanították a gázpalackot. Az ügyészség közveszélyokozás bűntettével vádolja a férfit, amelyért 2-8 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A Szekszárdi Járásbíróságnál a járási ügyészség 2 év börtönbüntetés és 4 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a büntetlen előéletű vádlottal szemben. A Tolna Vármegyei Főügyészség is megerősítette, hogy a férfi ellen két év letöltendő börtönbüntetést kért az ügyészség.

A cikk végén felhívást tesznek közzé, hogy amennyiben valaki krízishelyzetben van, hívja az ingyenesen elérhető 116-123-as telefonszámot, vagy látogasson el a www.ongyilkossagmegelozes.hu weboldalra segítségért.